Home Building Technologies Klantverhalen 34 jaar gebouwgebonden installaties voor Apollo Vredestein
34 jaar gebouwgebonden installaties voor Apollo Vredestein
Building Technologies tag corner

5-jarig jubileum met kennis en ervaring sinds 1957: Een terugblik op hoe een nauwe samenwerking is ontstaan.

Volgens Gerrit Denneboom, installatie verantwoordelijke en een langgediende bij Apollo Vredestein, is de relatie met Actemium 34 jaar geleden gestart met de ombouw loopvlak kalander 4106. Toen nog opererend in Doetinchem.  

Maar eerst .. de oudste bandenfabrikant ter wereld

In 1909 startte Vredestein met de productie van onder andere rijwielbanden in Loosduinen. Daarmee is zij wereldwijd één van de oudste bandenfabrikanten ter wereld. In 1935 werd – nadat de fabriek in Loosduinen in vlammen was opgegaan – een rijwielbandenfabriek gebouwd in Doetinchem. In 1946 werd in Enschede – in het kader van de Marshalhulp samen met BF Goodrich – de NV Nederlandsch-Amerikaansche Autobandenfabriek Vredestein opgericht.
Al jaren staat Vredestein bekend als A-merk wanneer het gaat om auto- en rijwielbanden maar ook banden voor landbouwvoertuigen. In 2009 is Vredestein overgenomen door het Indiase Apollo Tyres.

Eerste opdracht: de ombouw loopvlak kalander 4106.
Eerste opdracht: de ombouw loopvlak kalander 4106.

Een solide basis en samenwerking met Actemium

Gerrit Denneboom herinnert het zich nog: “Een kalanderwals, die het rubber kneedt, moest worden bekabeld. Er kwamen 3 heren van Koster – en later dus Actemium – het ‘klusje klaren’ omdat er in de vakantieperiode te weinig mankracht was bij de installateur die Vredestein reeds had”. Na deze eerste opdracht heeft Vredestein er een huisinstallateur bij.
Pascal Arts, Business Unit Manager en Martin Kuppens, Project Engineer, beiden van Actemium liepen in dezelfde periode stage bij de fietsbandenfabriek. Daar hebben ze de fijne kneepjes van het vak geleerd.
De productie van fietsbanden in Doetinchem is destijds naar het buitenland verlegd en is Gerrit Denneboom vanuit Doetinchem naar Enschede gegaan. Van de productie fietsbanden naar de productie autobanden.
“Ik heb de deskundigen gewoon meegenomen naar mijn nieuwe werkplek, je weet precies wat je aan elkaar hebt en aan een half woord heb je al genoeg.”

Building technologies: vervanging LS panelen en elektrotechnische installaties.

Tegenwoordig produceert Apollo Vredestein alleen nog banden zoals; landbouw -, auto-, fiets-, motor & scooter-, truck & bus- en industriebanden. Maar Vredestein produceerde in het verleden eigenlijk alles waarin rubber verwerkt was. Tennisballen, schoenzolen, laarzen en zelfs gasmaskers, om er een paar te noemen.
Om optimaal te kunnen blijven produceren volgt verbouwing op verbouwing. Actemium verricht voornamelijk de gebouw gebonden installaties, ook wel building technologies: Vervanging van de LS panelen, alle elektrotechnische installaties op de Vormenwerkplaats, de installaties rond de Mengeraandrijving en alle overige elektrotechnische werkzaamheden. Van ontwerp tot de uitvoering.
Gerrit Denneboom: “De mensen maken het bedrijf. De monteurs werken zelfstandig en stellen vragen als dat nodig is. Als vooraf wordt aangegeven dat een opdracht 3 maanden duurt, dan duurt het ook 3 maanden. Kwaliteit voert de boventoon en er is geen narigheid achteraf!”

Niet bij wijze van spreken met 30 busjes aan komen rijden en dat uit elke busje slechts één persoon stapt met een broodtrommeltje in de hand. Dat moet natuurlijk anders, en dat gebeurt ook anders”

Meedenken over duurzaamheid

Duurzaamheid staat hoog op de prioriteitenlijst van Apollo Vredestein, net als bij Actemium. Denneboom beaamt dat. “Niet bij wijze van spreken met 30 busjes aan komen rijden en dat uit elke busje slechts één persoon stapt met een broodtrommeltje in de hand. Dat moet natuurlijk anders, en dat gebeurt ook anders. Dat bewustzijn is er en uit zich in alle werkzaamheden die door Actemium worden uitgevoerd.”

Heb je vragen over de mogelijkheden die onze solution Building Technologies jou kunnen bieden?
Servaas Wiendels
Client Manager - Actemium
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 85 88 09