Home Consultancy Nieuws & Blogs Security control rooms – hoe goed is uw regelkamer beveiligd?

Security control rooms – hoe goed is uw regelkamer beveiligd?

Consultancy tag corner

Zojuist heb ik weer een online account aangemaakt, want online bestellen gaat inmiddels gepaard met een online account. Het is elke keer weer een uitdaging om een wachtwoord te vinden dat uniek, sterk genoeg en makkelijk te onthouden is. Gelukkig heb ik inmiddels een tool in gebruik die me hierbij helpt.

Bij elk account moet ik ook weer een berg gegevens invullen over wie ik ben en waar ik vandaan kom. Als iemand die een groot deel van haar tijd bezig is met cyber security, bekruipt me regelmatig de vraag of het bewaren van mijn gegevens bij al deze bedrijven wel zo goed geregeld is… Ook een vorm van security control.

Security control in de industrie

Niet alleen consumenten kampen met deze vraag, maar ook bedrijven. Een aantal buzz woorden die je de laatste tijd veel hoort zijn: smart industry, Internet of Things en industry 4.0. De gemene deler is communicatie tussen personen, apparaten en systemen. Ze zijn allemaal verbonden met het netwerk en wisselen gegevens met elkaar uit.

Zoals ik mijn persoonlijke gegevens bescherm met gebruikersnamen en wachtwoorden, is het ook in het bedrijfsleven enorm belangrijk om security control-maatregelen te nemen om apparaten, systemen en data te beschermen tegen hackers en kwaadwilligen.

Interview in het vakblad Automatie

Het vakblad Automatie heeft me geïnterviewd over het topic Cyber security. Een greep uit het interview.

Wilt u weten wat u kunt doen om uw control room te beveiligen? Lees dan het gehele interview ‘Goed beveiligde regelkamer, hoe?’ of neem direct contact met ons op.

Wilt u nog meer lezen over security control? Kijk dan eens op onze pagina cyber security.

Neem contact op met onze Experts voor meer informatie over onze Cyber Security oplossingen
Stephan Verhofstadt
Lead Consultant - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 52 48 22 97