Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Material Handling & Storage Intelligente Opslagsystemen: Maak optimaal gebruik van jouw magazijnruimte!
Maak optimaal gebruik van jouw magazijnruimte!

Intelligente Opslagsystemen

Vierkante meters zijn duur en logistiek personeel is schaars. Daarom is het belangrijk dat je jouw opslagruimte optimaal benut en jouw mensen zo efficiënt mogelijk laat werken. Intelligente opslagsystemen – met verticale shuttles, Goods to Person-oplossingen of Automated Storage and Retrieval Systemen – helpen daarbij. Sta je op het punt jouw magazijninrichting te optimaliseren of te automatiseren? Wij denken graag met je mee.

Optimaal benutten van ruimte en mensen

Je haalt het meest uit je vloeroppervlakte als je slim gebruik kunt maken van de verticale ruimte in jouw magazijn, distributiecentrum of fabriek. Werk je bovendien met de optimale magazijnindeling, looproutes en orderpickmethodes, dan zet je je medewerkers het meest efficiënt in. Maar waar begin je? Je hebt veel opties, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Wij zetten onze expertise op het gebied van warehousemanagement graag in om jouw opslag intelligent te maken en perfect te integreren in jouw bestaande processen.

Stafa werkt ergonomischer en efficiënter met slim aangestuurde paternosterkasten

Intelligente opslagsystemen

Opslagsystemen zijn vaste of mobiele systemen voor het opslaan van jouw voorraden of klantorders. Niet-intelligente opslagsystemen zijn bijvoorbeeld eenvoudige legbordstellingen, palletstellingen of doorrolstellingen. Bij intelligente opslagsystemen moet je denken aan plateauliften, miniloadsystemen, kranenmagazijnen, shuttlesystemen, krattenbuffers. In hybride vormen werken mensen samen met machines of robots zoals bij Goods to Person-, Bin to Person- of Moving Cabinets-oplossingen.

Een intelligent opslagsysteem bestaat naast de fysieke opslagcapaciteit uit software voor bijvoorbeeld slim locatiebeheer, inzicht in voorraden, optimale magazijnindeling en slim orderverzamelen.

Eastman Chemical moderniseert automatisch palletmagazijn met retrofit

Voordelen van intelligente opslag

  • Optimaal gebruik van magazijnruimte en vloeroppervlakte
  • Minder personeelskosten
  • Minder afhankelijk van schaars personeel
  • Veilige en ergonomisch verantwoorde werkomgeving
  • Sluitende voorraadregistratie, met voorraad- en locatiebeheer
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit, zeker van oplossingen met robots
  • Makkelijk in fases te integreren in jouw bestaande logistiek proces
  • Verminderde kans op fouten

Partner in automatisering van vraag tot oplossing

Actemium is jouw automatiseringspartner vanaf de start van je zoektocht naar een intelligent opslagsysteem, tot aan de oplevering van het systeem en ver daarna. Onze kracht ligt in de integratie van opslagsystemen binnen jouw bestaande logistieke processen en de optimale aansluiting van de aan- en afvoersystemen rondom de opslagoplossing. We kijken daarbij altijd naar jouw specifieke behoeftes, en geven onafhankelijk advies over de best passende oplossing. Die integreren we, eventueel in samenwerking met onze partners. Daarna leveren we 24/7 support.

Intelligente software: Actemium WMS/WCS

Een opslagsysteem wordt pas écht intelligent in combinatie met software die zorgt voor slim voorraad- en locatiebeheer, efficiënte aansturing van het inslag- en uitslagproces en optimale looproutes voor orderverzameling. Actemium WMS/WCS bundelt deze intelligentie. Afhankelijk van jouw IT-landschap koppelen we Actemium WMS/WCS aan jouw bestaande ERP-systeem of WMS, of implementeren we het standalone. Actemium WMS/WCS orkestreert al jouw logistieke processen, en stuurt medewerkers en robots en machines optimaal aan. Uiteraard begeleiden we je in dit proces. En adviseren we je over de beste manier van werken met het WMS/WCS.

Eastman Chemical moderniseert automatisch palletmagazijn met retrofit

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.