Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Orderpicking & Sorting Pick To Cart: Laagdrempelig multi-orderpicken én sorteren
Laagdrempelig multi-orderpicken én sorteren!

Pick To Cart

E-commerce wordt alsmaar groter. Er blijven webshops bijkomen. De orders die zij leveren aan klanten worden niet alleen kleiner, maar het worden er ook steeds meer. Snel en foutloos picken, verpakken en uitleveren is belangrijker dan ooit. Met de Actemium Pick to Cart-oplossing verzamel en sorteer je in één keer een batch van meerdere kleine orders in een pickronde. Dat scheelt veel tijd, door kleinere loopafstanden en minder fouten.

Snelle optimalisatieslag

Uit jouw webshop of productieplanning komen vaak grote aantallen orders met relatief weinig orderregels. Deze orders één voor één verzamelen in jouw magazijn zorgt voor onnodige vertraging en hoge kosten. Dat moet sneller en beter. Verschillende orderpickmethoden- en technieken helpen je om efficiënter te werken. Voor jou is het belangrijkst om snel een optimalisatieslag te slaan.

Wat is Pick to Cart?

De orderverzamelkar is een ideale multi-orderpicking- en batchpicking-oplossing: eenvoudig te integreren, turn-key opgeleverd en makkelijk op te schalen. De orderpickkar is voorzien van Pick to Light-displays die jouw medewerkers stap voor stap pak- en sorteerinstructies geven. In één beweging picken ze de artikelen en sorteren ze direct uit naar klantorders (‘sort while pick’).

Welke orders dat zijn bepaalt het bijbehorende WMS/WCS. Vanuit je ERP of WMS laad je orders in. Het WMS/WCS berekent met slimme algoritmes automatisch optimale orderbatches. Die batches hebben overlappende eigenschappen waardoor je een efficiënte pickronde loopt. Een zonedisplay dirigeert de picker naar de picklocaties. Tijdens de pickronde sorteert de medewerker artikelen direct uit. Per order geven displays op de kar één voor één de juiste pick- en sorteerinstructies. Zo win je veel tijd.

UEG Holland automatiseert logistiek met WCS en pick to cart

De Voordelen van multi-order Pick to Cart

  • Snel en efficiënt te implementeren
  • Meerdere orders tegelijk verzamelen en uitsorteren
  • Makkelijk (tijdelijk) personeel inzetten – iedereen kan het
  • Duidelijke instructies: minder pick- of sorteerfouten
  • Papierloos werken: directe connectie naar ERP voorkomt papierwerk
  • Makkelijk te implementeren; standalone en zonder volledig WMS of vergaande automatisering
  • Real-time inzicht in voortgang en voorraden
  • Intelligente ordercombinaties via pooling en batching
  • Slimme ordercombinaties via pooling en batching

Perfecte integratie in jouw omgeving

Een multi-order Pick to Cart operatie functioneert standalone: de orderpickkarren en het WMS/WCS dat ze aanstuurt vormen een eenvoudig te integreren geheel. Maar natuurlijk moet dat geheel wel aansluiten bij jouw proces, bestaande software en mate van automatisering. We brengen samen met jouw specialisten de gewenste functionaliteit in kaart, en leggen dit vast in één overzichtelijk document. Dat is het uitgangspunt voor de software die we bouwen en configureren. Hoe die eruit komt te zien hangt af van de te picken producten en orderkarakteristieken. Met de uitgebreide basisfuncties van Pick to Cart maken we de applicatie op maat voor jouw proces.

Vervolgens implementeren we de orderpickkarren naadloos binnen de bestaande situatie. We maken slim gebruik van functionaliteit die al aanwezig is in jouw ERP of WMS. Als de situatie daarom vraagt, leveren en integreren wij een compleet WMS/WCS, met multi-order Pick to Cart compleet geïntegreerd.

We koppelen de slimme software aan jouw processen en IT-landschap, testen alles en stellen het systeem in bedrijf. Na de overdracht en training ben je eigenaar van het systeem en draai je zelf aan de knoppen. Zo richt je Pick to Cart optimaal in voor jouw operatie. Naast de slimme, geautomatiseerde processen kun je bovendien altijd handmatig ingrijpen. Bijvoorbeeld om een spoedorder voorrang te geven. Daarnaast heb je altijd real time inzicht in je actuele voorraad en voorraadmutaties.

Huuskes pick-to-cart

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.