Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Orderpicking & Sorting RF Scanning: Papierloos en foutloos werken met barcodes!
Papierloos en foutloos werken met barcodes!

RF Scanning

Er ligt steeds meer druk op jouw magazijn. Klanten verwachten steeds snellere leveringen, fouten worden niet geaccepteerd. Tegelijk stijgen de kosten van magazijnruimte, voorraden en personeel. Goede magazijnmedewerkers zijn moeilijk te vinden. Om in te kunnen spelen op deze uitdagingen, wil je dat jouw magazijn een goed geoliede machine is. Je wilt zo weinig mogelijk pickfouten, en geen tijd verliezen aan administratie en controlewerkzaamheden. RF scanning maakt dit mogelijk!

RF scanning: papierloos magazijn

RF scanning is een techniek waarbij jouw magazijnmedewerkers een mobiele computer met barcodescanner krijgen. Hiermee communiceren ze direct met jouw ERP- of WMS-systeem. Zo stuur je hun werk volledig papierloos aan.

Minder fouten en administratie, meer grip en inzicht

RF scanning geeft je grip op de werkvloer. Doordat jouw medewerkers via de scanner stap voor stap begeleid worden, werken ze secuurder. Ze maken geen pickfouten meer, omdat de scanner die direct signaleert.

De werkzaamheden van je medewerkers worden dus real-time gecontroleerd. De leverbetrouwbaarheid gaat omhoog, zonder tijdrovende controles. Bovendien worden de werkzaamheden direct verwerkt in jouw ERP- of WMS-systeem. Zo ben je altijd up-to-date van de status van orders én de prestaties van je medewerkers. Geen administratieve handelingen meer nodig, en dus geen lees- en typfouten meer.

Geevers handhelds, PDA’s, voice terminals en draadloos netwerk

De voordelen van RF scanning op een rij

  • Minder administratieve lasten
  • Geen schrijf- en typefouten
  • Realtime inzicht en managementinformatie
  • Minder pickfouten en tijdrovende controlewerkzaamheden
  • Hogere leverbetrouwbaarheid
  • Meer flexibiliteit bij inzet personeel

‘Best practice’ templates en workflows

Wereldwijd hebben wij al veel RF scanoplossingen geïmplementeerd. Hierdoor bieden we jou de ‘best practices’ van templates en workflows. Tijdens een workshop richten we de templates samen in. Zo sluiten ze perfect aan op jouw operationele processen.

Je kiest zelf de mobiele scanner die hier het beste bij past. Kies bijvoorbeeld voor handheld computers met pistoolgreep; heftruckterminals met barcodescanners; polscomputers met ringscanners of enterprise PDA’s.

Waterman Onions gaat voor meer overzicht met digitale productielogistiek
Horesca Lieferink verhoogt leverbetrouwbaarheid met voice picking

Extra intelligentie, ordermanagement en dashboard

We integreren RF scanning met jouw huidige ERP- of WMS-systeem. Daarbij wordt de functionaliteit van dat systeem als uitgangspunt genomen. Mogelijk wil je je processen nog efficiënter maken door extra intelligentie toe te voegen. Bijvoorbeeld voor slimme looproutes en het combineren, prioriteren, doorgeven of splitsen van orders. Dat kan met de aanvullende Actemium ordermanager. Inclusief een dashboard dat inzicht geeft in openstaande werkzaamheden, bezetting en de prestaties van je medewerkers.

Zoek je naast ordermanagement ook aanvullende functionaliteit om jouw in- en opslag proces slim aan te sturen en te registreren? Dan biedt het Actemium WMS uitkomst, als aanvulling op je huidige ERP.

Grote hoeveelheden van dezelfde artikelen

RF scanning is vooral geschikt in processen waar veel grotere hoeveelheden van dezelfde artikelen worden verplaatst of gepickt, bijvoorbeeld op volle pallets. Denk aan goederenontvangst, inruimen, crossdock en aanvullen. Maar ook voor de aan- en afvoer van productielijnen. Picken jouw medewerkers vooral orders met veel verschillende orderregels, bijvoorbeeld voor webshopklanten? Dan is het vaak handig dat ze hun handen en ogen vrij hebben. Kijk in dat geval ook eens naar voice picking of pick to light.

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.