Orderpicken met je handen vrij!

Voice Picking

De druk op jouw logistiek wordt steeds groter. Daarom wil je snel kunnen orderpicken, met zo min mogelijk fouten. Voice picking is daarvoor ideaal. Stap voor stap krijgen de medewerkers in jouw magazijn op hun koptelefoon de juiste informatie en instructies. Zo werken ze papierloos en digitaal, hebben ze hun handen vrij en zijn ze volledig gefocust zijn op hun werkzaamheden.

Steeds hogere eisen aan orderpick proces

Klanten stellen steeds hogere eisen: ze willen snelle en complete leveringen, tegen lage prijzen. En ze willen exact weten wanneer hun bestelling verzonden is en wanneer het afgeleverd wordt. Wat ze niet bevalt of teveel hebben besteld sturen ze retour. Dat betekent dat je jouw operatie zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk moet uitvoeren. Voice picking helpt je daarbij.

Hoenderdaal Fasteners kiest met WMS voor kwaliteit én kwantiteit

Voice picking: efficient en zonder fouten

Voice picking is een orderpicktechniek waarmee medewerkers via spraak communiceren met je ERP- of WMS-systeem. Ze worden volledig papierloos aangestuurd. Stap voor stap krijgen zij op hun koptelefoon de juiste informatie en instructies. Medewerkers bevestigen hun werkzaamheden met hun eigen stem. Voice picking heeft alle voordelen van digitaal werken. Alle werkzaamheden worden real-time gecontroleerd en verwerkt in jouw ERP of WMS-systeem. Zo heb je altijd up-to-date inzicht in de status van orders en de prestaties van jouw medewerkers.

Daarnaast heeft voice picking extra voordelen. Medewerkers hebben hun handen vrij en hoeven niet steeds op een scherm te kijken. Zo kunnen ze zich volledig focussen op hun belangrijkste werkzaamheden. Instructies en uitvoering gaan gelijk op. En door de stap voor stap begeleiding maken medewerkers geen fouten meer. Hierdoor is voicepicking ideaal voor het verzamelen van orders met veel verschillende orderregels. Of juist voor ‘sort while pick’, het verzamelen en uitsorteren van meerdere kleine orders tegelijk.

Horesca Lieferink verhoogt leverbetrouwbaarheid met voice picking

De voordelen van voice picking op een rij

  • Handen en ogen vrij en meer focus op het werk
  • Instructies en uitvoering tegelijkertijd
  • Hogere efficiëntie
  • Minder pickfouten en controlewerkzaamheden
  • Minder administratieve lasten en lees- of typfouten
  • Real-time inzicht en managementinformatie
  • Meer plezier in het werk
  • Meer flexibiliteit bij inzet personeel

‘Best practice’ templates en workflows

Wereldwijd hebben wij al veel oplossingen met voice picking geïmplementeerd. We kennen de ‘best practices’ op het gebied van workflows en van voice templates. De voice templates richten we samen met jou in. Zo sluiten ze goed aan bij jouw operationele processen. Wij gebruiken de spraakherkenningssoftware van marktleider Honeywell Vocollect. Daarmee worden jouw medewerkers altijd goed verstaan!

Meer functionaliteiten bij je huidige systeem

We sluiten voice picking aan op je huidige ERP- of WMS-systeem. We gaan daarbij uit van de functionaliteit die dat systeem biedt. Wil je je processen nog efficiënter maken door extra intelligentie toe te voegen, zoals slimme looproutes en het combineren, prioriteren, doorgeven of splitsen van orders? Dan is de aanvullende Actemium ordermanager iets voor jou. Je hebt dan direct ook een dashboard dat inzicht geeft in openstaande werkzaamheden, bezetting en de prestaties van je medewerkers.

Zoek je naast ordermanagement ook aanvullende functionaliteit om jouw in- en opslag proces slim aan te sturen en te registreren? Dan biedt het Actemium WMS uitkomst, als aanvulling op je huidige ERP.

Mathot verbetert orderpicking met voice

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.