Betrouwbare robotinstallaties door gepland onderhoud, service en modificaties

Robotics Service en Onderhoud

Betrouwbare productie, met een robotinstallatie die doet wat ‘ie moet doen. Daar werken we graag aan. Via service, periodiek onderhoud en aanpassingen aan jouw productielijnen, met name aan de periferie rondom de robot. Zodat jouw bedrijf kan blijven draaien, zonder kostbare productiestops.

Onze engineers ondersteunen en ontzorgen jouw technische dienst bij het onderhouden van robotinstallaties. We voorkomen fouten en onderbrekingen. En ontstaat er toch een storing, dan lossen we die vakkundig op. Op locatie of op afstand.

Nadat we onderhoud plegen, stellen we een uitgebreid rapport op. Daarin lees je alles wat we hebben gedaan en aanbevelingen voor de toekomst. Zo krijg je inzicht en weet je wat je kunt verwachten.

Inspectie, service en onderhoud

Bij bestaande installaties starten we altijd met een nulinspectie. Hoe ziet de productielijn eruit? Waarop moeten we letten? Op basis daarvan maken we een overzicht. Jij bepaalt vervolgens op welke manier we je in de toekomst ondersteunen bij het onderhouden van jouw robotinstallatie(s) en de periferie.

Dat kan bijvoorbeeld via periodiek onderhoud. Een of twee keer per jaar checken en verbeteren we jouw installaties. Op mechanisch vlak: we controleren lagers, kettingen en bevestigingsmaterialen. Op elektrotechnisch vlak: we lopen besturingskasten na, checken sensoren en kabels en meten leidingen door. En op het gebied van software: we maken back-ups en voeren in overleg updates uit.

Kies je voor (remote) service, dan staan we voor je klaar wanneer er iets in jouw robotinstallatie kapotgaat. Dat doen we op afstand, of op locatie als de storing daarom vraagt. Wij zorgen voor de juiste materialen en voeren de reparaties uit.

Ook wanneer geen storing optreedt, maar de productielijn bijvoorbeeld wordt vernieuwd, zorgen wij voor de juiste aanpassingen. Denk aan een nieuwe aftakking, een aanpassing van een werktuig, of het toevoegen van nieuwe veiligheidsmaatregelen.

Voordelen van Robotics service en onderhoud op een rij

  • Betrouwbare robotinstallatie.
  • Inzicht in onderhoudsstatus en toekomstige uitgaven.
  • Geen kostbare onderbrekingen van de productie.
  • Fouten en storingen voorkomen in plaats van repareren – wat vaak duurder is.
  • Ondersteuning van jouw Technische Dienst.
  • Vakkundige reparatie van storingen.
Robot

Ervaren en deskundig

Onze engineers hebben jaren ervaring in mechatronica en software. In het Actemiumnetwerk vinden we bovendien altijd de nodige aanvullende expertise. Zo kun je voor onderhoud aan ieder type robotinstallatie en transportsysteem bij ons terecht.

Naast ons interne netwerk schakelen we experts van de robotleveranciers in voor het specialistische onderhoud aan de robots zelf. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste kennis en onderdelen.

Palletising with robot

Expertise: (de-)palletiseersystemen

Bij de meeste van onze klanten werken we aan (de-)palletisers: robots aan het begin of aan het einde van productielijnen die kratten, dozen of blikken (ont)stapelen. Inclusief alle werktuigen, conveyors, sensoren en besturingskasten eromheen.

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.