Home Logistieke automatisering Klantverhalen Albyco voorkomt voorraadverschillen en leverfouten met barcodescanning aan Kerridge Wholesale
"Barcodescanning voorkomt fouten en bespaart tijd bij de goederenontvangst en het orderpicken."

Albyco voorkomt voorraadverschillen en leverfouten met barcodescanning aan Kerridge Wholesale

Logistiek tag corner

Albyco in Oosterhout levert machines, label-systemen en verbruiksmaterialen voor het afwerken van documenten in de digitale grafische markt. “Door alle inkomende en uitgaande producten te scannen is de betrouwbaarheid van onze voorraad verhoogd en kunnen wij klantorders voor ruim 99% foutloos leveren”, zegt Operational Director Adrian Schrauwen, als verantwoordelijke voor de logistieke processen.

Elke fout is er één te veel

Albyco heeft ruim 2.500 artikelen op voorraad voor de digitaal grafische branche, labelling- en verpakkingsindustrie. “Wij leveren dagelijks honderden pakketten en tientallen pallets aan drukkerijen, printbedrijven, overheden en distributeurs in steeds meer landen”, vertelt Schrauwen. “Ons bedrijf is de afgelopen jaren met tientallen procenten gegroeid, onder andere door meer export via onze webshops. Hierdoor is zowel het volume als de complexiteit van onze logistiek toegenomen, net als de kans op het maken van fouten. Omdat onze producten voor de meeste klanten tijdkritisch zijn, is elke fout er één te veel. Tot vorig jaar werden al onze ontvangsten en verzendingen nog op papieren lijsten geregistreerd. Daar wilden we nu echt wat aan doen.”

Door de barcode van alle inkomende en uitgaande producten te scannen, wilden wij de kans op het maken van fouten tot nihil reduceren.

Albyco voorkomt voorraad- en leveringsfouten meAlbyco voorkomt voorraad- en leveringsfouten met barcodescanning barcodescanning

Het lossen van een container en verwerken van de ontvangen goederen op basis van papieren lijsten duurde voorheen ruim een uur en nu nog maar een kwartier.

Albyco voorkomt voorraad- en leveringsfouten met barcodescanning

Digitaliseren logistiek

Albyco is op zoek gegaan naar een oplossing om de logistiek volledig te digitaliseren. “Door papierloos te werken en de barcode van alle inkomende en uitgaande producten te scannen, wilden wij de kans op het maken van fouten tot nihil reduceren”, vervolgt Schrauwen. “Op advies van onze ERP-partner Kerridge zijn wij bij Actemium terechtgekomen. Zij leveren een Basic LES (Logistic Execution System) scanoplossing voor Kerridge Wholesale ERP en hebben veel logistieke kennis en ervaring.”

Snelle implementatie

Albyco heeft de rustigere zomermaanden benut voor het implementeren van de nieuwe oplossing voor barcodescanning. “De voorbereidingsfase en installatie van het Basic LES met de Zebra scanners in ons distributiecentrum zijn sneller dan verwacht verlopen”, zegt Schrauwen. “Dat is het gevolg van een goede samenwerking tussen onze Kerridge-specialist en de consultant van Actemium en ook het gemak waarmee de nieuwe scanoplossing te gebruiken is. Omdat wij de gewichtsverdeling van alle producten op de pickkarren en de opslag van ontvangen goederen op pallets willen kunnen beïnvloeden, heeft Actemium die functies aan hun software toegevoegd.”

Omdat wij de software van Actemium op huurbasis gebruiken, is de benodigde investering vrij laag en geleidelijk terug te verdienen.

Albyco voorkomt voorraad- en leveringsfouten met barcodescanning

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Tijdwinst

Hoewel Albyco een scanoplossing heeft aangeschaft om fouten te voorkomen, levert deze ook tijdwinst op. “Het lossen van een container en verwerken van de ontvangen goederen op basis van papieren lijsten duurde voorheen ruim een uur en nu nog maar een kwartier”, zegt magazijnmedewerker Kevin van der Pluijm. “Ook het orderpicken verloopt sneller omdat onze medewerkers minder tijd nodig hebben om de bestelde producten te verzamelen”, vervolgt Schrauwen. “Tenslotte vereenvoudigt de scanoplossing ook het inwerken van nieuwe medewerkers. Omdat wij de Basic LES software van Actemium als een cloudservice op huurbasis gebruiken, is de benodigde investering vrij laag en makkelijk terug te verdienen.”

Projectdetails

Integraties
KCS Wholesale
van Kerridge Commercial Systems
(voorheen UNIT4)

Albyco
Albyco Nederland B.V. levert vanuit een kantoor en distributiecentrum in Oosterhout met zo’n 25 medewerkers al meer dan 25 jaar producten en systemen voor de labeling, packaging en digitaal grafische branche. Het kernassortiment is gericht op alle print finishing oplossingen. Na een sterke positie op de Nederlandse markt te hebben opgebouwd zijn de handelsactiviteiten uitgebreid naar steeds meer Europese landen, via zowel eigen webshops als samenwerkingsrelaties met lokale dealers en distributeurs.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.