Home Logistieke automatisering Klantverhalen Betrouwbaar voorraadbeheer in SAP voor AkzoNobel Functional Chemicals
"Hebben nu áltijd real-time inzicht."

Betrouwbaar voorraadbeheer in SAP voor AkzoNobel Functional Chemicals

Chemie tag corner Logistiek tag corner

Lage voorraden en korte levertijden, daar was AkzoNobel Functional Chemicals naar op zoek. Dit vereist real-time en betrouwbare gegevens over de voorraden. Daarom koos AkzoNobel Functional Chemicals voor een geheel nieuw Warehouse Management systeem (WMS). “Het systeem is geïmplementeerd in SAP en verbindt al onze bedrijfsonderdelen draadloos aan elkaar. Zo hebben we real-time inzicht.”

Een nieuw WMS in SAP

AkzoNobel werkte voor het nieuwe WMS samen met Price Waterhouse Coopers en Actemium. “Actemium hielp bij de selectie, implementatie en het beheer van de hardware infrastructuur: de mobiele computers en draadloze netwerken. En ze gaven advies over uiteenlopende zaken. Bijvoorbeeld over scannen in explosiegevaarlijke ruimtes en in direct zonlicht, locatielabeling, barcodes en Mobile Device Management”, stelt projectleider Maurice Meerten.

We wilden ons logistieke proces aansturen en borgen vanuit het centrale SAP-systeem.

Voorraadbeheer AkzoNobel Functional Chemicals betrouwbaarder dan ooit

Wifi-netwerk of mobiel internet?

Het WMS is geïmplementeerd op de locaties Herkenbosch en Mons (België). “Deze vestigingen hebben grote buitenterreinen. De keuze voor het draadloze netwerk moest voldoen aan de strenge beveiligingsvoorschriften voor datacommunicatie die AkzoNobel hanteert. Uiteindelijk kozen onze collega’s in Mons voor handscanners op een wifi-netwerk. In Herkenbosch hebben wij gekozen voor mobiel internet. Dit werkte niet meteen vlekkeloos, maar Actemium hielp ons om te zoeken naar oplossingen.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Het systeem verbindt al onze bedrijfsonderdelen draadloos aan elkaar en hierdoor hebben we real-time inzicht.

Voorraadbeheer AkzoNobel Functional Chemicals betrouwbaarder dan ooit

Papierloos en mobiel werken

De nieuwe mobiele werkomgeving zette de wereld van AkzoNobel op zijn kop. “Medewerkers hebben nu mobiele computers, de heftrucks zijn uitgerust met truckterminals. Voorheen bepaalde de heftruckchauffeur zelf welke pallets hij zou ophalen en waarvandaan. Nu wordt dat aangestuurd en geborgd vanuit het centrale SAP-systeem”, legt Logistics Manager Nico van Zaanen uit.

Lage voorraad, snelle levertijden

Het WMS draait inmiddels en de voordelen zijn groot. Maurice Meerten: “Onze hoofddoelstelling was om real-time betrouwbaar inzicht te hebben in onze voorraad, zodat we met lage voorraden en korte levertijden onze klanten op tijd kunnen leveren. Dat is gelukt. Het systeem verbindt al onze bedrijfsonderdelen draadloos aan elkaar en hierdoor hebben we real-time inzicht.”

Projectdetails

Integraties
Koppeling met SAP Console

AkzoNobel
AkzoNobel is een toonaangevend wereldwijd bedrijf in verf en coatings en een belangrijke producent van specialistische chemicaliën.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.