Home Logistieke automatisering Klantverhalen Hoenderdaal Fasteners kiest met WMS voor kwaliteit én kwantiteit
"Met het WMS van Actemium verzetten we meer werk met dezelfde mensen."

Hoenderdaal Fasteners kiest met WMS voor kwaliteit én kwantiteit

Logistiek tag corner

Hoenderdaal Fasteners werkt sinds eind 2019 met het WMS van Actemium. Jacob Ordelman, ICT-manager bij de organisatie in bevestigingsmateriaal, heeft de voordelen daarvan allang ondervonden. “De fijne samenwerking met Actemium heeft ervoor gezorgd dat we nu papierloos werken en minder klachten krijgen.”

Te groot geworden voor oude WMS

“Het vorige WMS dat we gebruikten, liep tegen z’n grenzen aan”, zegt Ordelman, die met Logistiek Manager Rolant Kingma verantwoordelijk was voor het project. “De software was heel traag, waardoor we er in de toekomst niet verder mee konden werken. En we waren als bedrijf te groot geworden voor dit systeem. Genoeg redenen om op zoek te gaan naar een best of breed systeem.”

In de zoektocht naar leveranciers in de markt kwam Hoenderdaal Fasteners vrij snel bij Actemium uit. “We hebben meerdere leveranciers benaderd, maar hadden meteen een goed gevoel bij Actemium. Het is een platte organisatie, net als wij. Dat zorgt voor een prettige manier van communiceren. Ze legden eerst de nadruk op de standaard functionaliteit en kern van hun WMS software, maar stonden ook open voor maatwerk als dat nodig was. Ze dachten écht met ons mee.”

Actemium legde de nadruk op de standaard kern van de software maar stond open voor maatwerk.

Hoenderdaal Fasteners kiest met WMS voor kwaliteit én kwantiteit

Meer werk met dezelfde mensen

De doelen van het project werden van tevoren nauwkeurig vastgesteld, net als een helder ontwerp met alle eisen en wensen. Volgens Ordelman is dat het fundament van een project als dit. “Onze wens was om meer met mobiele scanners te doen, zodat we minder administratieve fouten zouden maken en processen sneller kunnen afhandelen. Met als gevolg een hogere klanttevredenheid. Door het duidelijke ontwerp kregen we alles soepel opgeleverd. Veel leveranciers gaan daar te snel aan voorbij, waardoor het proces stroever kan verlopen.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

We krijgen minder klachten en gebruiken geen papier meer bij het afhandelen van processen.

Hoenderdaal Fasteners kiest met WMS voor kwaliteit én kwantiteit

Beste softwareleverancier

Actemium leverde het standaard WMS dat aan de wensen van Hoenderdaal Fasteners voldoet. Het WMS ‘communiceert’ met het ERP-systeem SAP Business one en medewerkers werken nu met scanners en voice picking. Bijzonder hieraan is dat het niet alleen gaat om pure logistiek, maar ook om Value Added Logistics. Hoenderdaal besteedt bijvoorbeeld een deel van de ompakoperatie uit aan verschillende sociale werkplaatsen. Ook dit was onderdeel van het project.


Actemium begeleidde hen met workshops om alle workflows in het WMS goed aan te laten sluiten bij processen op de werkvloer. Het resultaat mag er zijn. “We krijgen minder klachten en gebruiken geen papier meer bij het afhandelen van orders. Dat scheelt tijd en administratieve fouten. De samenwerking met Actemium was een groot succes. De engineers hebben veel kennis, denken in oplossingen en zijn altijd eerlijk. Ik heb nog niet eerder samengewerkt met zo’n goede softwareleverancier. En dat zijn er heel veel, kan ik je vertellen!”

Getest in een bijzondere en drukke periode

De meeste sectoren werden hard getroffen door de coronacrisis. Voor Hoenderdaal Fasteners gold dit niet. “Veel mensen gingen niet op vakantie, maar in plaats daarvan klussen in huis. Onze omzet ging daardoor flink omhoog. We hadden eigenlijk te weinig mensen voor al dat werk. Door het WMS van Actemium kregen we al het werk toch gedaan, zonder over te werken. Ik weet zeker dat dat zonder het nieuwe systeem niet had gekund.”

Zonder het WMS van Actemium hadden we niet zoveel werk kunnen verzetten.

Hoenderdaal Fasteners kiest met WMS voor kwaliteit én kwantiteit

Samenwerking voor jaren

De basis is gelegd voor een samenwerking van jaren. Nu de eerste fase is afgerond, is het tijd voor fase twee. “We willen een andere manier van orderpicken toevoegen en onze pakketten traceerbaar maken. We hebben onze wensen in kaart gebracht en die liggen bij Actemium. Ik ben heel blij met deze samenwerking en zet ‘m dan ook graag door.

Projectdetails

Integraties
SAP Business One ERP systeem

Hoenderdaal Fasteners
Hoenderdaal Fasteners is een importeur en groothandel op het gebied van bevestigingstechniek. Het is een toonaangevend familiebedrijf uit Veenendaal, met een breed assortiment bevestigingsmateriaal op voorraad. Bekende merken zijn Dynaplus en Rotadrill. De klanten zijn toeleveranciers in de bouw-, industrie- en DHZ-sector in binnen- en buitenland.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.