Home Logistieke automatisering Klantverhalen Kerckhaert vergroot flexibiliteit door modernisering scanoplossing
"Orderinformatie en bewijs van correcte verzending."

Kerckhaert vergroot flexibiliteit door modernisering scanoplossing

Logistiek tag corner Manufacturing tag corner

Koninklijke Kerckhaert Hoefijzerfabriek heeft hun huidige scanoplossing voor het verwerken van de magazijnprocessen vervangen. Met als resultaat dat ze beter op de toekomst zijn voorbereid. "Dankzij het moderniseren van onze mobiele scanoplossing kunnen wij klanten meer informatie over de levering van hun bestellingen verstrekken."

Vervanging scanoplossing en WLAN

Kerckhaert is de grootste onafhankelijke hoefijzerproducent ter wereld. Vanuit een centraal magazijn in Hulst levert het familiebedrijf aan klanten en partners in 90 landen. Alle verkooporders worden met mobiele scanners verzameld. “Zo’n 90% van de bestellingen is voor de export bestemd en worden verwerkt via ons SAP-systeem,” vertelt supply chain manager Sam Kunst. “Het SAP-systeem stuurt de orderregels met alle te verzamelen producten rechtstreeks naar de barcodescanners van de medewerkers in het magazijn. “Wij vonden dat het tijd werd om onze hele scanoplossing te vervangen en moderniseren. Onze handhelds en ons draadloos netwerk werden namelijk door de fabrikant niet meer ondersteund en voorzien van beveiligingsupdates. Daarnaast kwamen er steeds minder nieuwe handhelds op de markt die compatible zijn met onze Windows Mobile telnet-applicatie. Onze aanvullende functionele wensen waren met de huidige handhelds niet meer in te vullen.”

Onze handhelds en ons draadloos netwerk werden niet meer ondersteund.

Kerckhaert vergroot flexibiliteit door modernisering scanoplossing

Grotere flexibiliteit en efficiency

Behalve de benodigde vervanging van verouderde scanners, vergroot de nieuwe oplossing Kerckhaert’s flexibiliteit in het verstrekken van informatie richting klanten. “Met de nieuwe scanners kunnen wij eenvoudig foto’s maken van alle verpakte en verzonden goederen,” licht Kunst toe. “Als aanvullende orderinformatie voor onze klanten en bewijs van correcte verzending, mocht er tijdens het transport een product of verpakking beschadigd raken. Verder werken de nieuwe scanners beter, zodat onze magazijnmedewerkers efficiënter en zonder fouten de barcodes kunnen scannen op gesealde dozen, of producten die hoog in een stelling liggen. Onze vaste partner Actemium heeft de nieuwe scanners, app en het WLAN geleverd en geïmplementeerd.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Door de moderniseringsslag zijn wij minder apparatuur afhankelijk, beter beveiligd en weer op de toekomst voorbereid.

Kerckhaert vergroot flexibiliteit door modernisering scanoplossing

Pickproces optimaliseren

“Wij werken nu met Zebra TC8000 scanners en een gebruiksvriendelijke touch-app die op Android draait,” zegt Kunst. “Verder zijn onze fysieke WLAN-controllers vervangen door een virtuele WLAN-controller. Door deze moderniseringsslag zijn wij minder apparatuur afhankelijk, beter beveiligd en weer op de toekomst voorbereid. Het pickproces is niet veranderd waardoor onze medewerkers snel gewend zijn aan de nieuwe interface en app van de scanner. Die werken gebruiksvriendelijker omdat veel mensen thuis al een smartphone met Android gewend zijn. De meeste orders zijn afkomstig van vaste klanten, waardoor er veel voorkomende looproutes zijn. Die plannen de orderpickers deels zelf. De komende tijd gaan we het pickproces optimaliseren door onder andere het handmatig invoeren van data zoveel mogelijk te minimaliseren. Maar uiteraard ook de extra mogelijkheden van onze nieuwe scanners benutten.”

Projectdetails

Integraties
Integratie met SAP console

Royal Kerckhaert
Koninklijke Kerckhaert Hoefijzerfabriek is de grootste, onafhankelijke producent van hoefijzers, hoefnagels en gereedschap voor hoefsmeden. Vier generaties van de familie Kerckhaert hebben sinds 1906 praktische ervaring gecombineerd met geavanceerde technologie, om te kunnen voldoen aan de specifieke eisen van hoefsmeden over de hele wereld. Kerckhaert producten worden wereldwijd als toonaangevend in de paardenwereld beschouwd, vanwege het innovatieve, compromisloze ontwerp en de consistente, hoge kwaliteit.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.