Home Logistieke automatisering Klantverhalen Magazijnmedewerkers De Klok Dranken praten via voicepicking met SAP EWM
"Meer orders met hetzelfde aantal medewerkers."

Magazijnmedewerkers De Klok Dranken praten via voicepicking met SAP EWM

Beverage tag corner Food tag corner Logistiek tag corner

De Klok Dranken heeft de magazijnefficiency verhoogd en de foutkans verkleind met een voicepicking-oplossing gekoppeld aan SAP EWM, de WMS module van SAP. “Dankzij een vergaande integratie van voicepicking met SAP, kunnen wij met hetzelfde aantal magazijnmedewerkers veel meer orders verwerken”, zegt Dennis Meurs, distributiemanager in Groenlo. “Verder is de foutkans nog kleiner geworden en zijn flexwerkers sneller inzetbaar.”

Digitalisering orderpicken

De Klok Dranken is de drankengroothandel van Nederland met het breedst denkbare assortiment dranken voor de horeca. “Wij leveren zowel aan cafés, restaurants, sportverenigingen, evenementen als landelijke bioscoop- en horecaketens”, vertelt Meurs. “Daarbij zijn leverbetrouwbaarheid en snelheid belangrijke toegevoegde waarden. Klanten die tot vijf uur ‘s middags bij één van onze vijf vestigingen bestellen, leveren wij de volgende dag. Omdat het productassortiment de afgelopen jaren is verdubbeld naar bijna 5.000 artikelen, kregen wij behoefte aan digitalisering van het orderpicken. Die behoefte hebben wij op advies van Actemium ingevuld met voicepicking. Via ‘voice’ praten de magazijnmedewerkers met SAP en krijgen ze instructies via spraakdialogen op hun headset. Vervolgens vertellen ze welke acties zijn uitgevoerd.”

Leverbetrouwbaarheid en snelheid belangrijk voor succes.

De Klok Dranken verhoogt magazijnefficiency met voicepicking

We wilden handenvrij werken en focus hebben op de producten.

Magazijnmedewerkers De Klok Dranken praten via voicepicking met SAP EWM

Snel handsfree werken

De magazijnmedewerkers van De Klok Dranken verzamelen o.a kratten en fusten met drank en overige horeca gerelateerde artikelen. Daarbij is het belangrijk met de handenvrij te kunnen werken en focus te hebben op de te picken producten. “Het magazijn in Groenlo heeft ook een voorraadfunctie voor de andere vestigingen, waardoor hier meerdere typen orderstromen door elkaar worden verwerkt”, vervolgt Meurs. “Samen met Harry Smits, de logistiek manager voor alle vestigingen, zijn we met het landelijke projectteam gezamenlijk op zoek gegaan naar de beste oplossing om met een hoge betrouwbaarheid snel handsfree te kunnen werken. Omdat wij al enige tijd in gesprek waren met Actemium en zowel enkele workshops in Zevenaar als een klantbezoek de aanwezige logistieke kennis en ervaring bevestigden, zijn wij met hen in zee gegaan.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Vergaande SAP-integratie voor data-integriteit

De Klok Dranken is een dochteronderneming van Grolsch, die weer deel uitmaakt van het Japanse drankenconcern Asahi Group Holdings. “Vanuit Asahi is het uitgangspunt zoveel mogelijk met SAP te digitaliseren en te automatiseren”, licht Meurs toe. “Daarom was een vergaande SAP-integratie een belangrijk selectiecriterium voor onze voicepicking-oplossing. Daarmee garandeer je de data-integriteit en ontstaat er een realtime inzicht in de orderverwerking en alle voorraadposities. Verder minimaliseren wij daarmee de kans op het maken van fouten. Actemium heeft samen met onze ERP-leverancier Quinso een realtime SAP EWM-integratie gerealiseerd, via de standaard Honeywell Vocollect-software VoiceDirect ERP (VDERP) for SAP.”

Ons beleid is om te standaardiseren. Daarom is vergaande SAP-integratie belangrijk.

De Klok Dranken verhoogt magazijnefficiency met voicepicking

We halen nu met flexwerkers een leverbetrouwbaarheid van ruim 99%, zónder arbeidsintensieve controles!

De Klok Dranken verhoogt magazijnefficiency met voicepicking

Efficiency, leverbetrouwbaarheid en schaalbaarheid

“Wij zijn in onze vestiging in Deventer begonnen met een gefaseerde landelijke implementatie en geëindigd in de vestiging Groenlo, omdat hier ook de deelorders voor alle andere vestigingen worden verwerkt”, aldus Meurs. “De belangrijkste voordelen van onze magazijndigitalisering zijn de hogere efficiency, een leverbetrouwbaarheid van ruim 99% en het sneller kunnen opschalen met flexwerkers. De leverbetrouwbaarheid was voorheen al 99%, maar nog gebaseerd op handmatige controles. Nu zijn alle klantorders beter te traceren en kunnen wij beschikbare data sneller analyseren. Ten slotte is de voicepicking-oplossing zo gebruiksvriendelijk dat nieuwe flexwerkers al binnen een half uur operationeel zijn om orders te gaan verzamelen.”

Projectdetails

Geleverde oplossingen
Vocollect VoiceDirect ERP (VDERP) for SAP
Zebra TC8300 mobiele computers
Directe datacommunicatie naar SAP EWM

Integraties
Directe datacommunicatie naar SAP EWM

De Klok Dranken
De Klok Dranken is een landelijke groothandel voor horeca en evenementen. Vanuit regionale vestigingen in Delfgauw, Deventer, Groningen, Groenlo en Helmond levert het bedrijf uit voorraad het breedst denkbare assortiment dranken voor de horeca met zo’n 4.500 verschillende artikelen bestaande uit bier, frisdranken, wijnen, gedistilleerde dranken en overige horeca gerelateerde artikelen. Het bedrijf is een dochteronderneming van Grolsch.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.