Home Logistieke automatisering Klantverhalen Scanoplossing voor AFAS verhoogt efficiency bij Bordex Group met multi-orderpicken
"Met onze scanoplossing kunnen wij vier tot vijf keer sneller orderpicken voor online klanten."

Scanoplossing voor AFAS verhoogt efficiency bij Bordex Group met multi-orderpicken

Logistiek tag corner

Bordex Group in Apeldoorn ontwerpt, ontwikkelt en levert al meer dan veertig jaar innovatieve verpakkingen en folies voor o.a. de voedingsmiddelenindustrie. Als onderdeel van de modernisering en standaardisering van alle IT-systemen heeft Bordex Group een scanoplossing in gebruik genomen. “De belangrijkste selectiecriteria voor ons waren de standaard AFAS-integratie, functionaliteit voor multi-orderpicken en logistieke expertise”, zegt Operations Manager Hans Kroesen.

Van papier naar digitaal

Bordex Group omvat drie autonome bedrijven: Bordex Packaging ontwerpt en levert foodverpakkingen, PackagingDirect.nl biedt online verpakkingsoplossingen voor het MKB, en SCE Technology distribueert exclusief de SinterCell-productietechnologie in Europa.

“Om te kunnen blijven groeien en zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, hebben wij de IT-systemen van onze bedrijven zowel gemoderniseerd als gestandaardiseerd”, vertelt Kroesen. “Het hart daarvan bestaat uit de AFAS Online ERP-software. Omdat wij in ons magazijn tot voor kort nog met papieren orderpicklijsten en vooraf geprinte labels werkten, zochten wij ook een AFAS-partner met een digitale scanoplossing. 

Omdat wij nog met papieren orderpicklijsten werkten, zochten wij een AFAS-partner met een digitale barcode scanoplossing.

Scanoplossing verhoogt efficiency multi-orderpicken bij Bordex Group

Elke aanvullende oplossing moet eenvoudig aanpasbaar en standaard geïntegreerd zijn met AFAS.

Scanoplossing verhoogt efficiency multi-orderpicken bij Bordex Group

Best-of-breed van standaard en open systemen

Het AFAS ERP-systeem maakt bij Bordex onderdeel uit van een IT-strategie gebaseerd op ‘best-of-breed’ open systemen en cloud computing. “Wij zoeken voor elke toepassing de beste oplossing die eenvoudig aanpasbaar en standaard geïntegreerd met AFAS moet zijn”, zegt projectmanager Robert Hengeveld. Naar onze ervaring werkt dat gebruiksvriendelijker en kunnen wij flexibeler inspelen op de veranderende behoeften van klanten, dan met een gesloten totaaloplossing van één leverancier. Op deze wijze was bijvoorbeeld onze webshop al met AFAS geïntegreerd.

Voor de aanvullende scanoplossing hebben we Actemium gekozen, omdat zij direct begrepen dat elk magazijn anders is en kleine verschillen in de manier van werken een grote invloed kunnen hebben op de benodigde software.” 

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Multi-orderpicking

Met de scanmodule van Actemium kunnen de medewerkers van Bordex in het magazijn volledig digitaal werken. Ze zien de orders binnenkomen op hun scanners en kunnen direct aan de slag.

“Een andere reden om voor Actemium te kiezen was het feit dat zij vanaf de eerste contacten open stonden voor het toevoegen van extra functionaliteit voor multi-orderpicken en crossdocken”, vervolgt Kroesen. “Andere softwareleveranciers reageren terughoudend, of adviseren een proces te veranderen, als dat niet bij hun standaardoplossing past. Wij werken hier primair met de FIFO-methode voor onze voedselverpakkingen en verzamelen online orders veelal batchmatig. In vergelijking met papieren lijsten en vooraf geprinte labels, kunnen wij met onze scanoplossing nu batchmatig vier tot vijf keer sneller alle bestelde producten verzamelen voor online orders. Simpelweg omdat er nu tegelijkertijd meerdere dozen op dezelfde locatie worden gepickt en gelabeld voor verschillende klanten.”

Batchmatig kunnen wij vier tot vijf keer sneller alle bestelde producten verzamelen voor online orders.

Scanoplossing verhoogt efficiency multi-orderpicken bij Bordex Group

De kans op het maken van fouten is tot vrijwel nul gereduceerd.

Scanoplossing verhoogt efficiency multi-orderpicken bij Bordex Group

Beter voldoen aan klantvragen

“Behalve dat wij met dezelfde hoeveelheid medewerkers nu veel meer orders kunnen verwerken, helpt de scanoplossing ons ook beter te voldoen aan vragen van klanten”, aldus Kroesen. “Een ander voordeel van digitaal orderpicken is dat de kans op het maken van fouten tot vrijwel nul is gereduceerd. Mede als gevolg daarvan is de klanttevredenheid al toegenomen van een 9,2 naar 9,4.

Om onze efficiëntie te blijven verhogen verwachten wij op termijn door te groeien en onder andere ook te gaan werken met automatische aanvulmeldingen. Actemium is daarbij voor ons een meedenkende partner, met waardevolle logistieke kennis en ervaring.”

Projectdetails

Integraties
AFAS Profit ERP

Bordex Group
De Bordex Group is al ruim veertig jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van innovatieve verpakkingen en folies. De groep bestaat uit drie zelfstandige bedrijven: Bordex Packaging, PackagingDirect en SCE Technology. Met een team van vijfentwintig medewerkers zien ze elke uitdaging als een kans om waardevolle verpakkingsoplossingen te creëren. Door samen te werken versterken de bedrijven elkaar, met innovatie als centraal thema. Enkele voorbeelden van deze innovaties zijn de PET360-bekers, die 100% recyclebaar zijn, en de SinterCell-technologie, waarmee foodverpakkingen worden gemaakt van 100% engineerd cellulose.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.