Home Logistieke automatisering Klantverhalen Versluis optimaliseert logistiek met nieuw WMS
"Orderpicksnelheid 20% toegenomen en geen controles meer nodig."

Versluis optimaliseert logistiek met nieuw WMS

Logistiek tag corner

Versluis heeft het orderpickproces en magazijnbeheer geoptimaliseerd met een nieuw WMS en barcodescanning. Door volledig papierloos te gaan werken heeft de groothandel in schildersgereedschappen de efficiency van het orderpicken verhoogd en realtime inzicht gekregen in de voorraden. “Behalve dat onze orderpicksnelheid met 20% is toegenomen, zijn er ook geen controles meer nodig”, zegt directeur Bas Versluis.

Volledig papierloos werken in magazijn

Versluis in Barendrecht importeert schildersgereedschappen uit de hele wereld en levert deze aan verfspeciaalzaken, supermarkten, ijzerwaren-, schilders- en behangwinkels en outlets in Nederland, België en Duitsland. Hoewel het merendeel van de circa 10 miljoen omzet door eigen verkoopmedewerkers wordt gerealiseerd, groeit ook de online business al een aantal jaren. Om alle orders sneller te kunnen leveren en de foutkans te verkleinen, is het bedrijf volledig papierloos gaan werken. Dankzij de verdere digitalisering zijn klantorders nu aanzienlijk sneller klaar voor levering.

We wilden orders sneller kunnen leveren én de kans op fouten verkleinen.

Versluis optimaliseert logistiek met nieuw WMS

Logistieke processen optimaliseren

De afgelopen jaren heeft Versluis geïnvesteerd in een nieuw ERP-systeem van Kerridge en WMS met scanningoplossing van Actemium. Versluis licht toe: “Wij zochten een WMS met koppeling naar Wholesale ERP van Kerridge dat flexibel naar onze eisen en wensen is in te richten, zonder veel maatwerk. Alle orders worden door het ERP-systeem en WMS automatisch vertaald naar de benodigde pickopdrachten voor onze magazijnmedewerkers. Tevens heeft Actemium geholpen om de looproutes naar 5.500 locaties te optimaliseren en te gaan werken met minder foutgevoelige artikelcoderingen.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Onze magazijnmedewerkers voeren voortaan eenvoudiger en prettiger hun werk uit.

Versluis optimaliseert logistiek met nieuw WMS

Koppeling Transsmart

Het WMS van Versluis is ook gekoppeld aan de Transsmart verzendsoftware, waardoor alle betrokken vervoerders automatisch worden geïnformeerd over gereedstaande zendingen. “Actemium heeft ons deskundig geadviseerd en begeleid om de logistieke efficiency verder te verhogen. Met als resultaat dat onze magazijnmedewerkers voortaan eenvoudiger en prettiger hun werk uitvoeren. Dankzij een realtime inzicht in de orderverwerking via het dashboard van Actemium kunnen ze elkaar ook zelfstandig helpen in drukke periodes.”

Projectdetails

Integraties
Wholesale ERP van Kerridge
(voorheen UNIT4)
Koppeling met Transsmart verzendsoftware

Versluis paint & non-paint
Versluis is een familiebedrijf dat met 26 medewerkers ruim 6.000 schildersgereedschappen en behangbenodigdheden levert aan speciaalzaken in verf en behang, supermarkten en zelfstandige schilders. De broers Bas en Boudewijn Versluis zijn de derde generatie directie, die het groothandelsbedrijf na de overname in 2016 sterk hebben gemoderniseerd. Naast het automatiseren en optimaliseren van de interne logistiek is het vervoer uitbesteed.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.