Home Logistieke automatisering Klantverhalen Versteijnen speelt flexibeler in op klantvragen met polscomputers
"Vergroten onze flexibiliteit richting klanten."

Versteijnen speelt flexibeler in op klantvragen met polscomputers

Logistiek tag corner

Versteijnen Logistics heeft Zebra WT6000 polscomputers en RS4000 ringscanners geïmplementeerd voor het optimaliseren van de warehouse services voor nieuwe klanten. Met als voordeel dat de orderpickers en inpakkers beide handen vrij hebben voor het uitvoeren van alle benodigde werkzaamheden. "Met deze wearable scanoplossing spelen wij flexibeler in op procesveranderingen bij onze klanten."

Optimaliseren inslag, orderpicken en verpakken

Versteijnen Logistics levert vanuit Tilburg en twee vestigingen in Hongarije al 70 jaar logistieke maatwerkoplossingen aan klanten in Europa, verdeeld in transport, warehousing en forwarding. “Om de inslag, het orderpicken en verpakken voor onze nieuwe klant Good(s)factory zo efficiënt mogelijk uit te voeren, kregen wij behoefte aan een ‘wearable scanoplossing,” Stephan Wasser, ICT-specialist warehousing bij Versteijnen Logistics. “Op advies van Actemium hebben wij voor Zebra WT6000 polscomputers en RS4000 ringscanners gekozen. Deze bieden onze medewerkers namelijk de mogelijkheid om met beide handen vrij in krappe ruimtes te werken. In de toekomst kunnen ze de wearables met midrange scanners zowel gebruiken voor lopend scannen als scannen vanaf de heftruck.”

Wij wilden onze flexibiliteit richting klanten vergroten.

Versteijnen speelt flexibeler in op klantvragen met Zebra polscomputers

Flexibiliteit vergroten

Versteijnen Logistics gebruikt zoveel mogelijk dezelfde handcomputers en scanners, omdat standaardisatie vanuit beheeroogpunt en gebruiksgemak voordelen oplevert. “De nieuwe wearable scanoplossing sluit hier perfect bij aan en vergroot onze flexibiliteit richting klanten,” vervolgt Wasser. “Onder andere omdat onze medewerkers nu op hetzelfde apparaat met meerdere gebruikersprofielen werken voor verschillende toepassingen, zoals de inslag en het orderpicken. Die profielen configureren en wijzigen wij eenvoudig zelf, waardoor onze responsetijd richting klanten verbetert. Verder biedt het Android besturingssyteem nieuwe mogelijkheden voor grafische touch apps.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Met de nieuwe wearables werken onze medewerkers met beide handen vrij, ook in krappe ruimtes.

Versteijnen speelt flexibeler in op klantvragen met Zebra polscomputers

Vertrouwde leveranciers

De gekozen mobiele scanoplossing is het resultaat van een jarenlange samenwerkingsrelatie. “Als familiebedrijf doen wij het liefst zaken met vertrouwde leveranciers,” aldus Wasser. “Wij gebruiken hier al zo’n tien jaar handcomputers en -scanners van Zebra. Deze worden voor de levering door Actemium geconfigureerd met onze standaard instellingen. Verder hebben zij ook de complete WLAN-infrastructuur geadviseerd en geïnstalleerd. Gezien de positieve reacties van onze medewerkers over de wearable scanoplossing onderzoeken wij ook nieuwe toepassingen voor e-commerce klanten, zoals het scannen van 2D datamatrix codes.”

Projectdetails

Integraties
Red Prairie WMS van JDA Software

Versteijnen Logistics
Versteijnen Logistics creëert voor klanten een wereld waarin afstanden niet belangrijk zijn. Door producten te bezorgen en op te slaan waar ze moeten zijn. Het bedrijf onderscheidt zich al sinds 1947 in de markt door proactief mee te denken over de bewegingen en ontwikkelingen bij bedrijven die Europa als werkterrein hebben en het oplossen van complexe logistieke vraagstukken. Vanuit een hoofdkantoor in Tilburg en twee vestigingen in Hongarije.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.