Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs 6 belangrijke tips voor mobiele webapplicaties
‘Webapps’ zijn in opkomst

6 belangrijke tips voor mobiele webapplicaties

Logistiek tag corner

Webapplicaties – of kortweg: ‘apps’ – zijn in opkomst. Op de consumentenmarkt, maar ook in de industrie, in fabrieken en magazijnen. Dat is niet vreemd: de voordelen zijn evident. Webapplicaties maken het mogelijk om digitaal en mobiel met backoffice systemen te werken. Bovendien zijn ze centraal te beheren en altijd benaderbaar via een webbrowser – ongeacht jouw hardware of besturingssysteem. Wil je ook aan de slag met webapplicaties? Let dan op deze 6 belangrijke aandachtspunten!

1. Let op leesbaarheid en vingerbediening

Mobiele webapplicaties worden vaak gebruikt op kleine schermen met touchbediening van handhelds en PDA’s. Let dus op de juiste schermresolutie, de grootte en positie van knoppen, vermijd scrollbalken en maak gebruik van custom keyboard bij invoervelden (bijvoorbeeld numeriek, qwerty of functietoetsen)!

2. Zorg voor een perfecte FIT met jouw operationele processen

Webapplicaties zijn vaak opgebouwd uit standaard administratieve formulieren. Jouw medewerkers op de werkvloer werken echter in processen. Probeer jouw webapplicatie daarom in te richten als transacties of workflows met stap voor stap instructies en validaties.

3. Scherm het besturingssysteem en internet af

Zorg dat jouw medewerkers op hun mobiele devices alleen de webbrowser en de webapplicatie kunnen gebruiken en niet vrij kunnen surfen op het internet.

4. Houd oog voor oudere hardware

HTML5 biedt allerlei grafische mogelijkheden voor webapplicaties. Maar hoe is de performance op jouw oudere mobiele hardware?

5. Blijf altijd verbonden

Webbased werken heeft talloze voordelen. Maar bij een tijdelijke hick-up of dip in de dekking, wil je natuurlijk wel dat je door kunt werken en jouw werk bewaard blijft! Zorg daarom voor een robuuste oplossing. Zodat je altijd en overal veilig bij jouw data kunt.

6. Organiseer hulp op afstand

Webapps wijzen zich vaak vanzelf. Maar mocht er toch ondersteuning nodig zijn, dan kun je met remote support op afstand meekijken!

Optimaal gebruikmaken van webapps?

Graag denken we met je mee over een optimale configuratie van jouw mobiele computers en webapplicaties. Zodat je optimaal gebruik maakt van alle nieuwe mogelijkheden. Daar hebben we allerlei diensten en tools voor. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Stabiele WIFI verbindingen
  • Snelle mobiele devices
  • Industriële browser die bijvoorbeeld scrollbalken verbergt
  • Web to touch-converter van Velocity, die webfuncties geschikt maakt voor touchbediening
  • Het hosten van webapplicaties als thin clients
  • Mobile Device Management tools

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.