Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Actemium werkt mee aan meest duurzame wasserij van Europa
Nedlin realiseert nieuwe industriële wasserij bomvol innovatie en automatisering

Actemium werkt mee aan meest duurzame wasserij van Europa

Logistiek tag corner

Onlangs opende Nedlin een nieuwe, duurzame wasserij voor wasgoed voor de zorg, horeca en industrie. In een complexe samenwerking tussen mens en machine, hardware en software is het wasproces verregaand geautomatiseerd. Dat maakt het duurzamer, betrouwbaarder en betaalbaarder. Actemium leverde voor dit innovatieve proces multi-level centrale tray-loops om de ASRS-systemen en de vouwrobots te verbinden.

Optimaal vloergebruik

Nedlins wasserij heeft een indrukwekkende oppervlakte van 19.000 m2. Toch zorgde de totaaloplossing, waarin veel verschillende machines samenwerken, voor beperkte ruimte voor de subsystemen die Actemium integreerde. Dat stelde hoge eisen aan de oplossing. Het resultaat is een hoogcomplex automatisch storage-and-retrievalsysteem dat optimaal gebruik maakt van de hoogte van de hal. En een intelligent en volledig geautomatiseerde tray conveyor systeem dat de vouw- en bundelmachines verbindt.

Schoner, lichter en veiliger

Naast de verregaande automatisering van de wasprocessen, blijft een deel van Nedlins werkvloer voorbehouden aan mensen – precies de hybride werkvloer waar Actemium zich thuis voelt. Stef de Win, directeur/eigenaar van Nedlin: ‘Onze wasserij is een grote en slimme logistieke operatie. Ons werk verandert daardoor: het is schoner, lichter en veiliger geworden.’

Peter Bos, Business Development Manager bij Actemium, is trots op het proces en het resultaat. ‘Het was een uitdagend project dat we met een goed team en in goede samenwerking met Nedlin tot een fantastisch einde hebben gebracht. Dat Koning Willem-Alexander de officiële opening bijwoonde, geeft wel aan hoe bijzonder deze operatie is.’

Actemium werkt mee aan meest duurzame wasserij van Europa

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.