Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Eindelijk! Mobiel, digitaal en accuraat afmetingen opnemen met Zebra Dimensioning
Bepaal overal direct de precieze afmetingen van pakketten en dragers

Eindelijk! Mobiel, digitaal en accuraat afmetingen opnemen met Zebra Dimensioning

Logistiek tag corner

De afmetingen van dozen, rolcontainers en pallets in jouw logistieke processen lopen flink uiteen. Voor de opslag en verzending is het van groot belang om die afmetingen zo precies mogelijk te kennen. Zo bespaar je kosten, heb je minder gedoe met vervoerders en gebruik je je magazijnruimte het meest optimaal. Met de nieuwe Zebra Dimensioning technologie meet je de afmetingen van dozen of dragers eíndelijk direct met een mobiel apparaat. Waar je ook bent.

Richten is weten

Al jaren horen we erover: mobile dimensioning. Maar praktische oplossingen bleven uit. Tot nu! Onze fabrikant Zebra komt nu met dit type technologie. Met Zebra Dimensioning richt je de camera van een mobiel apparaat op een doos. Meteen verschijnen de lengte, breedte en hoogte op je scherm. In jouw alsmaar groeiende goederenstromen levert dit veel tijdwinst op. Het verlicht de werkdruk op je medewerkers, die minder handmatig hoeven meten. En het scheelt een fysieke bottleneck in je proces, omdat medewerkers mobiel kunnen meten, waar ze ook zijn.

Zebra Dimensioning digitale meettechnologie
Zebra Dimensioning digitale meettechnologie

Juiste verzendinformatie voor pakketten

Als je accurate afmetingen kent van de goederen die je verzendt, communiceer je makkelijker met je vervoerders. Zij hebben die precieze afmetingen van jouw pakket of drager nodig op het moment dat je een verzending aanmeldt. Daarmee bepalen ze jouw tarieven en optimaliseren ze de belading van hun voertuigen. Internationale regelgevers op het gebied van gewichten en maten hebben de afmetingen die Zebra Dimensions geeft gecertificeerd. Je weet dus zeker dat je correcte data doorgeeft.

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Andere toepassingen?

Zebra Dimensioning is op dit moment alleen geschikt en gecertificeerd voor pakketten en dozen. Maar nu de techniek beschikbaar is, ontwikkelen fabrikanten die vast door om hem ook voor andere toepassingen in te zetten. Bijvoorbeeld voor het meten van pallets. Handig om (deels gevulde) pallets efficiënt in te ruimen in je magazijn of transport. Zo benut je het vloeroppervlak van jouw magazijn of vrachtwagen maximaal.

Minder kosten, minder gedoe

Door automatisch en mobiel de afmetingen te bepalen verlaag je de kosten voor opslag én verzending: je benut beschikbare ruimte optimaal. Bovendien geeft deze technologie je naast de afmetingen van pakketten of dragers, ook meteen een foto van de goederen. Zo voorkom je onenigheid over schade en garanties met leveranciers of vervoerders. Ben je benieuwd wat Zebra Dimensioning voor jou kan betekenen? Wij gaan graag met je in gesprek.

Zebra Dimensioning digitale meettechnologie

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.