Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Extreme Networks stopt verkoop WiNG portfolio
Stap over naar universele accespoints of direct naar de cloud

Extreme Networks stopt verkoop WiNG portfolio

Logistiek tag corner

Werkt jouw organisatie met fysieke of virtuele WLAN-controllers op het Extreme Networks WiNG OS-platform? Let dan op. Volgens Extreme Networks is netwerkbeheer vanuit de cloud de toekomst. Daarom stopt Extreme Networks binnenkort met de verkoop, en (op termijn) met de support, van deze WiNG hardware- en softwareproducten. Door deze ontwikkelingen is dit een goed moment om een overstap naar een modernere oplossing te overwegen.

WiNG end of sale

Per 2 oktober 2024 stopt Extreme Networks met de verkoop van WiNG WLAN-controllers. Wel levert Extreme Networks tot 3 oktober 2026 nog ondersteuning op het WiNG OS-platform. Je netwerk blijft voorlopig dus nog veilig en betrouwbaar draaien. Daarvoor hoef je nu geen actie te ondernemen. Tenzij je in de nabije toekomst uitbreidingen of veranderingen voorziet in je draadloze infrastructuur, of je toe bent aan een volgende stap: netwerkbeheer vanuit de cloud.

Extreme Networks WiNG end of sale

Koop nu nog extra licenties

Vanaf 2 oktober 2024 kun je geen nieuwe licentie-uitbreidingen voor je fysieke of virtuele WiNG WLAN-controllers meer kopen. Heb je nog maar beperkte aansluitingen beschikbaar? Of voorzie je in de nabije toekomst een uitbreiding van jouw accespoints? Breid dan nu alvast het aantal licenties uit. Zo weet je zeker dat je nog even vooruit kunt.

WiNG accespoints vervangen door universele accespoints

Voorlopig kun je blijven werken met alle apparaten in de WiNG-lijn. Gaat er een accespoint kapot, dan vervang je die door een universele variant. Die werken nu met WiNG-OS en zijn straks geschikt voor een overstap naar netwerkbeheer vanuit de cloud.

Is een groot deel van je accespoints aan vervanging toe? En wil je nu alvast je volledige draadloze infrastructuur voorbereiden op de cloud? Dan is dit een geschikt moment om al je accespoints te vervangen door universele accespoints. Daarvoor lopen bij Extreme Networks tot 30 september 2024 aantrekkelijke acties.

Direct overstappen naar de cloud

Werk je met WiNG-OS en overweeg je al langer de overstap naar de cloud? Dan is het interessant om die overstap nu te maken, en direct te gaan werken met een cloudcontroller en cloud-only accespoints. Ook hiervoor biedt Extreme Networks tot eind juni 2024 speciale actietarieven. Netwerkbeheer vanuit de cloud heeft veel voordelen. Zo is jouw beheeromgeving altijd up-to-date en beveiligd. En altijd en overal bereikbaar. 

Advies nodig?

Vraag je je na het lezen van dit bericht af wat deze ontwikkelingen concreet voor jouw organisatie betekenen? Neem dan contact met ons op. Dan brengen we samen de impact in kaart en adviseren we je over de juiste keuzes.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.