Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Mobiel en digitaal werken binnen ATEX-richtlijnen – het kán!
De beste mobiele computers voor explosiegevaarlijke ruimtes

Mobiel en digitaal werken binnen ATEX-richtlijnen – het kán!

Logistiek tag corner

Papierloos werken met mobiele handhelds op jouw werkvloer heeft grote voordelen. Data in je ERP-systeem of WMS zijn altijd up-to-date, je medewerkers maken minder fouten en hoeven minder administratie- en controlewerkzaamheden uit te voeren. Maar zijn mobiele computers wel geschikt voor werken in jouw explosiegevaarlijke ruimtes? Jazeker – in de juiste uitvoering dan!

Wat zijn ATEX-richtlijnen?

De ATEX-richtlijnen beschrijven Europese regels voor het tegengaan van explosiegevaar op de werkvloer. Bijvoorbeeld door gas, olie of alcoholdampen of door bepaalde concentraties stof, zoals meel. Een ontsteking kan in zo’n omgeving tot explosies leiden. De brandbare stof kun je in jouw bedrijfsprocessen niet zomaar weghalen. De meest logische manier om explosies te voorkomen is daarom om ontsteking te voorkomen. Dat is precies wat mobiele apparaten doen die voldoen aan de ATEX-richtlijnen. Zo kunnen jouw medewerkers ook in explosiegevaarlijke ruimtes digitaal werken.

Extra rugged apparaten van Zebra of Honeywell

Sommige fabrikanten op het gebied van mobiele computers hebben extra beveiligde apparaten in hun assortiment die geschikt zijn voor explosiegevaarlijke omgevingen. Denk aan de Zebra L10 rugged tablet of de Honeywell CK65 Handheld Computer. Zo profiteer je direct van veilige apparaten en de kennis en ervaring van marktleiders op het gebied van mobiel werken.

Speciaal aangepaste mobiele computers

Naast grote namen Zebra en Honeywell, werken ook derde partijen aan ATEX-gecertificeerde mobiele apparaten. Dat doen ze vaak in nauwe samenwerking met één van de gevestigde leveranciers. Deze bedrijven, denk aan Bartec of ecom, maken normale mobiele apparaten geschikt voor de meest extreme omstandigheden en alle ATEX-gevarenzones.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor mobiele computers in jouw explosiegevaarlijke ruimtes? Neem dan gerust contact met ons op.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.