Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Multi-inzetbare PDA’s: krachtig en veelzijdig
Één type apparaat voor verschillende functies, toepassingen en medewerkers

Multi-inzetbare PDA’s: krachtig en veelzijdig

Logistiek tag corner

Mobiele apparaten zijn overal in de logistiek, van de magazijnvloer tot de vrachtwagen. Dat stelt organisaties voor een keuze. Ga je voor maatwerk: iedere functie of medewerker een specifiek apparaat? Of kies je voor standaardisatie: zo min mogelijk variatie in je mobiele apparaten? Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen. Met de opkomst van multi-inzetbare PDA’s hoef je wellicht niet meer te kiezen.

Maatwerk: optimale ondersteuning, veel onderhoud

Specifieke apparaten die perfect aansluiten bij de behoeften en taken van iedere medewerker hebben een groot voordeel: ze leiden tot een optimale ondersteuning bij alle werkzaamheden. Dat vergroot efficiëntie en voorkomt fouten en frustratie.

Nadelen van deze specialisatie zijn een grote variëteit aan modellen en uitvoeringen, mogelijk van verschillende merken en met uiteenlopende specificaties en besturingssystemen. Het beheer van al die modellen met hun eigen besturingssystemen, het onderhouden van reparatiecontracten, en het op voorraad houden van reserveonderdelen kan dan snel uit de hand lopen.

Multi-inzetbare PDA’s krachtig en veelzijdig

Standaardisatie: minder onderhoud, minder ondersteuning

De strategie van standaardisatie, met zo min mogelijk variatie in modellen en uitvoeringen voor een breed scala aan toepassingen, heeft duidelijke voordelen. Denk aan eenvoudiger beheer, minder benodigde reserveonderdelen en duidelijkheid over contracten en productlevenscycli.

Maar standaardisatie leidt ook vaak tot compromissen, omdat bepaalde functies of specificaties niet optimaal aansluiten bij alle verschillende taken. Op een heftruck werkt een pistoolgreep met langeafstandsscanner het fijnst, terwijl orderpickers liever werken met een wearable computer met korteafstandsscanner. In het magazijn wil je verbinden met wifi, een vrachtwagenchauffeur heeft mobiel internet nodig via 4G of 5G.

Het beste van twee werelden: multi-inzetbare PDA’s

Wil je liever niet kiezen? Dan bieden multi-inzetbare PDA’s uitkomst. Die combineren verschillende functies en toepassingen in een enkel apparaat. Ze zijn standaard uitgerust met zowel wifi als mobiel internet. En ze beschikken over flexrangescanners waarmee je moeiteloos schakelt tussen dichtbij en veraf scannen.

Multi-inzetbare PDA’s krachtig en veelzijdig

Je profiteert dus van de voordelen van maatwerk én van standaardisatie. En verschillende medewerkers kunnen hetzelfde apparaat gebruiken voor verschillende taken. Overdag gebruikt de orderpicker hem in het magazijn, in de avond neemt een chauffeur hem mee voor de afleverregistratie. Om medewerkers optimaal te ondersteunen, vul je de multi-inzetbare PDA’s eventueel aan met accessoires zoals een pistoolgreep, polsband of ringscanner.

Kortom, multi-inzetbare PDA’s zijn een interessant alternatief in de wereld van mobiele apparaten voor de logistiek. Wil jij ook profiteren van de flexibiliteit en veelzijdigheid van deze geavanceerde apparaten en zorgen voor een hogere efficiëntie, lagere beheerskosten en een verbeterde gebruikerservaring? Wij denken graag met je mee over de best passende oplossing.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.