Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Nieuwsflits Actemium WMS: Serienummerregistratie
Sluitende traceerbaarheid van artikelen

Nieuwsflits Actemium WMS: Serienummerregistratie

Logistiek tag corner

Als je producten verzendt, registreer je uiteraard welke artikelnummers de deur uit gaan. In het Actemium WMS gaan we graag een stap verder. Voortaan kun je standaard ook serienummers registreren. Zodat je niet alleen weet welk product je verstuurt, maar ook wie welk exemplaar krijgt. Daarmee verbeter je jouw tracking and tracing. Ideaal bij garantiekwesties, of als je onverhoopt partijen of producten moet terugroepen.

Serienummerregistratie in drie varianten

In het Actemium WMS kun je serienummerregistratie in verschillende varianten gebruiken. In de eenvoudigste optie registreer je alleen de serienummers van producten die je verzendt. Zo weet je precies welk artikel je wanneer hebt uitgeleverd. Handig voor de afhandeling van garanties. Maar je kunt ook een stap verder gaan. Door de serienummers te registreren die je verzendt én binnenkrijgt. In de meest geavanceerde variant registreer je per serienummer ook waar de serie/partij is opgeslagen. Dan weet je niet alleen of bepaalde serienummers of partijen nog aanwezig zijn in je magazijn, maar ook precies waar ze liggen. Zo maak je de traceerbaarheid volledig sluitend.

De voordelen van serienummerregistratie op een rijtje

  • Pak- én telfouten verminderen
  • Foutloze afhandeling van garantie door serienummers te koppelen aan klantorders
  • Kwaliteitsborging door tracking en tracing op serienummer binnen jouw eigen proces en keten

Bekijk de video

Actemium WMS

Gebruik jij al Actemium WMS en wil je ook werken met serienummerregistratie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij de upgrade naar de nieuwste versie.

Maak je nog geen gebruik van Actemium Warehouse Management Systeem? Het regelt de inslag, opslag uit uitslag van goederen in jouw magazijn. Zodat jouw medewerkers efficiënt, papierloos en foutloos werken. Door periodieke updates en uitbreidingen van de standaard kern ben je met het Actemium WMS altijd up-to-date en klaar voor de toekomst.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.