Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Scannen op afstand, zonder WiFi verbinding? Het kan eindelijk!
Digitaal werken in extern magazijn of op buitenterrein

Scannen op afstand, zonder WiFi verbinding? Het kan eindelijk!

Logistiek tag corner

Digitaal en papierloos werken is ideaal. Altijd real-time inzicht en minder fouten en administratie. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat de mobiele scanners van je medewerkers continu draadloos verbonden zijn met je bedrijfssoftware. Maar een WiFi-netwerk is niet altijd en overal een optie. Denk aan een extern magazijn of een groot buitenterrein. Daar is nu een oplossing voor: lange-afstandsscanners met een simkaart.

Extern magazijn of buitenterrein

Groeit jouw bedrijf sneller dan dat jij je vaste magazijnruimte kunt uitbreiden? Of heb je ieder jaar te maken met grote pieken in de vraag? Dan huur je waarschijnlijk wel eens extra opslagruimte in een tijdelijk, extern magazijn. Om de groei op te vangen, of als extra voorraadbuffer. Vaak is het dan te duur om een volledig dekkend draadloos netwerk te installeren. Je weet bijvoorbeeld niet of je het tijdelijke magazijn lang genoeg gebruikt om je investering terug te verdienen.

Of werk je in een branche waar grote hoeveelheden goederen standaard buiten liggen opgeslagen? En is jouw buitenterrein zo groot dat de kosten van een draadloos netwerk te hoog worden? Ook dan heb je soms geen goede business case voor een draadloos netwerk. Hoe dan verder?

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

Scannen op afstand

Als je toch digitaal wilt werken, heb je een handheld nodig die via WWAN (4G/5G) verbindt met je WMS of ERP. Tot nu toe waren de mobiele computers met 4G- of 5G-ondersteuning meestal PDA’s of tablets die vooral bedoeld zijn voor veldmedewerkers, zoals verkopers, servicemonteurs of pakketbezorgers. Heftruckchauffeurs die pallets verplaatsen in een tijdelijk magazijn of op een buitenterrein kunnen niet zonder lange-afstandsscanner. En juist díe combinatie van 4G/5G en een lange-afstandsscanner ontbrak tot nu toe in het aanbod van onze gangbare leveranciers.

Best of both worlds

De laatste jaren is dat veranderd. De nieuwste scanengines zijn veel flexibeler geworden: ze scannen beter op afstand én van dichtbij. Daardoor scan je met sommige nieuwste PDA’s met simkaart ook op afstand. En de scanmodules zijn tegenwoordig zo klein, dat er in meer soorten mobiele computers ruimte overblijft voor een simkaartslot. Dat maakte de weg vrij voor robuuste handhelds met 4G- of 5G.

Op plekken zonder WLAN bieden deze scanners dus de mogelijkheid om toch digitaal te werken. Ideaal voor tijdelijke opslaghallen of buitenterreinen.

De ontwikkelingen op het gebied mobiele computers en andere 4G- en 5G-apparaten houden we natuurlijk voor je in de gaten. Ben je benieuwd welke scanners passen bij jouw logistieke operatie? Neem dan contact met ons op!

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.