Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Waarvoor zijn controlegetallen bij voice picking?
Check, check, dubbel check

Waarvoor zijn controlegetallen bij voice picking?

Logistiek tag corner

Als je je oriënteert op voice picking hoor je al snel over controlegetallen of check digits. Waar zijn ze voor? En hoe verhogen ze de betrouwbaarheid van jouw pickproces?

Pakfouten voorkomen

Bij papierloos en gestuurd orderpicken worden jouw medewerkers regel voor regel naar de juiste gang en magazijnlocatie gestuurd om goederen te picken. Om pickfouten te voorkomen moeten de orderpickers de picklocatie bevestigen. Bijvoorbeeld door deze te scannen met een handheld computer. Het systeem geeft dan aan of ze bij de juiste locatie staan.

Controlegetallen of check digits

Bij voice picking dragen orderpickers geen handheld en hebben ze hun handen en ogen vrij voor het daadwerkelijke picken. Scannen is daardoor geen optie. Daarom staan op de locaties controlegetallen die corresponderen met de magazijnlocaties. Als de orderpicker het controlegetal opnoemt, weet het systeem of de orderpicker bij de juiste locatie staat.

Tips

  • Plaats dezelfde controlegetallen in jouw magazijn nooit vlak naast of tegenover elkaar
  • Heb je een beperkt assortiment met veel verkochte producten? Werk dan met meerdere controlegetallen per locatie die je dagelijks of wekelijks rouleert. Zo voorkom je dat jouw medewerkers de controlegetallen uit hun hoofd opnoemen
  • Is een validatie op magazijnlocatie niet voldoende? Kies er dan voor om jouw medewerkers (een deel van) het artikelnummer te laten opnoemen
  • Controlegetallen zijn ook zeer geschikt om orders uit te sorteren in verschillende bakken tijdens multi order picken

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.