Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Whitepaper Working-hours estimation voor multi-orderpickingoperatie(s)
Wint Artificial Intelligence (AI) van de botte-bijl-methode?

Whitepaper Working-hours estimation voor multi-orderpickingoperatie(s)

Logistiek tag corner

Organisaties passen binnen hun logistiek proces vaak optimalisatie toe op het pickingproces. Daarnaast zijn er vele pogingen gedaan om de werkvoorraad voor het logistieke proces te voorspellen. Op basis van eenvoudige benaderingen, maar ook steeds vaker met technieken die we scharen onder de verzamelterm Artificial Intelligence (AI). Maar wat is de praktische meerwaarde hiervan? Rivaldo Sichtman en Joost Vervoort deden daar onderzoek naar. Benieuwd naar het resultaat? Lees het in ons whitepaper.

Werkvoorraad voorspellen met AI en andere modellen

Sichtman en Vervoort onderzochten de meerwaarde van AI, maar ook “klassiekere” modellen voor het voorspellen van de werkvoorraad van multi-order-pickingoperatie voor 3 werkelijke pickingoperaties. Op basis van de historische data van drie van onze klanten vergeleken zij verschillende modellen, waaronder een eenvoudige benadering op basis van het aantal orderregels, lineaire regressiemodellen met en zonder outlier-reductie, en open-source neurale netwerken.

Workload Forecasting

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Onderzoeksresultaten

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek gaan over:

  • de verschillen tussen de diverse benaderingsmodellen;
  • klantspecifieke invloeden;
  • de kracht van visualisatie;
  • en de meerwaarde van de modellen om werkvoorraad in de praktijk te voorspellen.

Met de resultaten van dit onderzoek we de wereld van AI en modellering dichter bij de praktijk van de logistiek te brengen.

Whitepaper downloaden?

Wil je het whitepaper lezen? Vul onderstaand formulier. Dan sturen we je de link.

Heb je een vraag? Ook die kun je hier stellen.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.