Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Zebra introduceert slimme bril voor logistiek
Volledige focus

Zebra introduceert slimme bril voor logistiek

Logistiek tag corner

Dankzij technologieën als RF scanning, spraakherkenning en ‘pick to light’ kun je orders een stuk sneller en betrouwbaarder verzamelen én sorteren. Daarmee vertellen we je waarschijnlijk niets nieuws. Zebra voegt daar nu het nieuwe ‘pick to vision’ aan toe, met behulp van een innovatieve, slimme bril. Hier lees je wat dat inhoudt en wat je er allemaal mee kunt!

Pick by vision

De Zebra HD4000 Head-Mounted Display is in feite een soort Google Glass. Het is een slimme bril met een display die in verbinding staat met je mobiele computer en barcodescanner. De display geeft informatie weer. Zoals pick instructies, sorteer instructies of extra informatie over het artikel dat je scant. Pick by vision, dus.

Volledige focus, met ogen en handen vrij’

Met de Head-Mounted Display heb je je handen en ogen vrij. Daardoor kun je beter focussen en sneller werken. Bovendien heb je met deze extra visuele informatie geen spraaktoepassingen nodig, en ben je niet meer afhankelijk van talenkennis of omgevingsgeluid. De Head-Mounted Display is licht, gemakkelijk te koppelen aan je bestaande WMS en dus snel inzetbaar. Kortom: iedereen kan ermee werken.

De voordelen van een slimme bril

  • Volledige focus op het werk, door vrije handen en weinig interactie met een computerscherm of toetsenbord
  • Geen pickfouten en controlewerkzaamheden
  • Ook tijdelijk personeel kan er makkelijk mee werken
  • Geen papierwerk en administratieve handelingen meer
  • Realtime inzicht in orders en voorraden
  • Mogelijkheid om extra informatie weer te geven

Snel 1 op 1 inzetbaar

De werking van het display is heel eenvoudig. Het is puur een (extra!) beeldscherm gekoppeld aan een mobiele computer. De bril heeft geen eigen batterij en besturingssysteem. Hierdoor kun je je bestaande applicaties gewoon gebruiken. Met de volgende tips optimaliseer je je applicatie voor gebruik met de bril:

  1. Vereenvoudig je applicatie zo veel mogelijk. Maak instructies eenvoudig en laat zo min mogelijk informatie zien op het scherm.
  2. Zorg dat je validaties en bevestigingen zoveel mogelijk  met de barcodescanner kunt doen, en dat je zo min mogelijk een toetsenbord nodig hebt.

Meer mogelijkheden

Met het Zebra FulfillmentEdge platform kun je ook een echte augmented reality-applicatie maken. Daarmee wordt het mogelijk om grafische informatie op het scherm te tonen, barcodes te scannen met de camera en pijlen weer te geven op de vloer!

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.