Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Zeven redenen voor tablets voor flexibele veldspelers
Groot scherm én flexibel

Zeven redenen voor tablets voor flexibele veldspelers

Logistiek tag corner

Jouw medewerkers zijn veel op pad. Bijvoorbeeld voor inspecties, onderhoud of pakketbezorging. Weg van kantoor, dus. Maar met tablets zijn ze nooit ver weg van jouw bedrijfsapplicaties. Wel is alle registratie papierloos en alle documentatie altijd up-to-date. Efficiënt, en klaar voor de toekomst.

Tablets in het veld

De toepassingen van tablets in het veld lopen uiteen. Ga je op pad voor een technische- of een kwaliteitsinspectie? Dan lees je machines of kastjes direct uit op je tablet. Je bevindingen voer je rechtstreeks in het systeem in. Met foto’s, gemaakt met de interne camera van je tablet. Bezorg je pakketten, aan andere bedrijven of aan particulieren? Dan regel je de afleverregistratie volledig digitaal. En wat denk je van toepassingen bij hulpdiensten, zoals brandweer en ambulance?

Tablets zijn door hun grote scherm goed te lezen, ook in zonlicht. Ze zijn stevig en robuust. En zelfs verkrijgbaar in explosieveilige ATEX uitvoering als dat nodig is. Je koppelt eenvoudig scanners voor barcodes of RFID-tags aan je tablet. En tablets zijn betaalbaar. Al je bedrijfsapplicaties draaien op tablets. Binnen besturingssystemen, zoals Android en Windows 10, die volwassen zijn geworden.

Belangrijke voordelen

Tablets hebben vele voordelen. We noemden al het grote scherm en de koppeling met hardware. Maar er is meer.

 1. Betere service aan je klanten
  Door meer inzicht in alle datastromen kun je jouw klanten beter bedienen. Bijvoorbeeld met kortere tijdslots voor het bezoek van je medewerkers aan de klant.
 2. Papierloos werken
  Met digitale registratie vermijd je administratie achteraf. Dat voorkomt fouten, en is sneller. Bijkomend voordeel: je medewerkers op kantoor kunnen geleverde diensten of goederen snel factureren.
 3. Mobiel internet met 4G
  Tablets zijn verkrijgbaar met 4G. Een must voor jouw medewerkers die op pad zijn: ze zijn altijd verbonden. Via internet registreren ze acties direct in jouw bedrijfssoftware, en hebben ze altijd en overal de laatste informatie.
 4. Real-time inzicht
  Niet alleen je medewerkers in het veld hebben altijd up-to-date informatie. Ook op kantoor en in de directiekamer blijf je op de hoogte. Zo nodig pas je planningen en opdrachten voor medewerkers real-time aan. Bovendien verzamel je continu informatie over je processen en kun je snel bijsturen.
 5. Uniformiteit: iedereen dezelfde informatie
  Via tablets stuur je jouw processen uniform aan. Wijzigingen worden automatisch voor alle medewerkers doorgevoerd en geborgd. Niemand gaat bijvoorbeeld op pad met verouderde instructies. Nog een manier om fouten te voorkomen.
 6. Transparantie
  Tablets zorgen voor meer transparantie. Zowel intern, bijvoorbeeld voor urenregistratie of aanwezigheid, maar ook extern, met digitale afleverbewijzen en emballageregistratie.
 7. Flexibel inzetten
  Tablets zijn zeer flexibel. Via verschillende apps kan de tablet de ene dag worden ingezet voor afleverregistratie, en de volgende dag op een heftruck in je magazijn. Is reparatie nodig? Dan kan je met een back-up tablet snel weer op pad.

Ja, ik wil tablets! Maar hoe?

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van tablets in jouw operatie? Maar wil je met iemand sparren over de beste oplossing voor jouw vraagstuk? Wij denken graag met je mee en geven passend advies voor tablets in jouw organisatie.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.