Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Zijn jouw logistieke processen al AVG compliant?
Ben jij al AVG-proof?

Zijn jouw logistieke processen al AVG compliant?

Logistiek tag corner

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen: sinds 25 mei is de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze wet schrijft voor hoe organisaties moeten omgaan met persoonsgegevens. Ook in logistieke processen kunnen persoonsgegevens circuleren. Ben jij al AVG-proof?

Persoonsgegevens

Als je orders verwerkt, verwerk je bijna altijd persoonsgegevens. Bijvoorbeeld namen, adressen en orderinformatie van jouw klanten, maar ook data over jouw medewerkers (zoals inloggegevens en procesinformatie). Deze informatie circuleert in de database van jouw ERP, WMS of  transportplanning, en wordt verwerkt op mobiele computers, papieren picklijsten of verzendlabels.

Privacygevoelige gegevens

De nieuwe wet AVG schrijft voor dat je beleid moet maken over hoe je die gegevens verzamelt, verwerkt, opslaat, beveiligt en hoe lang je ze bewaart. Doe je dat niet, dan kunnen privacygevoelige gegevens op straat komen te liggen. En dat kan leiden tot hoge boetes en reputatieschade. Daarom raden we je aan om – als je dat nog niet gedaan hebt – jouw organisatie te laten scannen door een AVG-specialist en jouw logistieke processen en applicaties compliant te maken met de nieuwe regelgeving.

Verwerkingsovereenkomst

Ook bij Actemium staat privacy hoog in het vaandel. Als wij je op afstand support bieden, kunnen wij mogelijk persoonsgegevens uit jouw logistieke systemen inzien. Om dit goed en legaal te laten verlopen, hebben wij een standaard verwerkingsovereenkomst waarin staat beschreven hoe wij met deze gegevens omgaan.

Meer weten of advies?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.