Home Maintenance Nieuws & Blogs Actemium voorziet smoothiefabriek innocent van stroom

Actemium voorziet smoothiefabriek innocent van stroom

Maintenance tag corner


In de haven van Rotterdam wordt ‘de blender’ gebouwd; een CO2-neutrale fabriek voor innocent drinks, fabrikant van smoothies en vruchtensappen. De fabriek zal zo’n 400 miljoen flesjes gekoelde sapjes en smoothies per jaar gaan produceren voor 17 Europese landen. Actemium verzorgt de hoogspanningsinstallatie. 

“We zijn gevraagd om de hoogspanningsinfrastructuur van de hele fabriek aan te leggen”, vertelt projectleider Delano Wouters. “Het gaat om het plaatsen, installeren, testen en inbedrijfstellen van diverse verdelers, 16 transformatoren en alle bijbehorende bekabeling.

In december 2020 zijn we gestart met onze werkzaamheden. Inmiddels is er meer dan 10 kilometer aan kabel getrokken en zijn ook de kabelbanen geïnstalleerd. Zodra de transformatoren en verdelers op site komen, gaan we die plaatsen en aansluiten. Het aansluiten gebeurt in samenwerking met Omexom Tsjechië.”

“We verzorgen ook de secundaire bekabeling; alle signaalkabels die lopen van de transformatoren naar de signaalkasten. Deze kabels gaan we de komende maanden trekken en installeren. Daarnaast leggen we de glasvezelring aan. Zodra het secundaire gedeelte klaar is, gaan we alles testen en inbedrijfstellen. Dat doen we ook samen met collega’s van Omexom.

De verwachting is dat we medio juli klaar zijn.”