Home MES/MOMS Nieuws Actemium aan de slag met HAI*QPM software in de Food Industrie

Actemium aan de slag met HAI*QPM software in de Food Industrie

MES / MOMS tag corner

Actemium Nederland, industrieel dienstverlener, is een samenwerking aangegaan met softwareleverancier HAI smart4industries uit Zwijndrecht. HAI levert software voor het digitaliseren, rapporteren en analyseren van fabrieksinformatie. Actemium begeleidt de ingebruikname van de HAI software bij fabrieken en biedt aanvullende dienstverlening. Dat begint bij het digitaliseren van fabrieksinformatie, en strekt zich verder uit tot integratie met andere databronnen in de fabriek en het opzetten van rapportages en analyses voor optimalisatie van de fabrieksprocessen.

Slagkracht vergroten

Peter de Haer, directeur van HAI, is blij met de samenwerking: “met Actemium hebben we in één klap een heel team van ervaren consultants erbij, en een verbreding van de dienstverlening naar onze klanten. De Corona-perikelen hebben alles in een versnelling gebracht. Het massaal thuis werken lijkt een boost te geven aan digitalisering bij fabrieken. Het aantal projecten is daardoor explosief gegroeid, en we verwachten dat dit alleen maar meer wordt. Daar moet je op anticiperen en je slagkracht vergroten.”

Mooie aanvulling

Actemium heeft veel ervaring met het implementeren van software voor fabrieken. Naast het ontwikkelen van besturingssystemen voor fabrieken, implementeert Actemium software in het MES/MOMS-domein. Dit gaat met name over de afhandeling van productieorders en het monitoren van de prestaties van productielijnen. Ze zijn de industriële experts op het gebied van digitale transformatie.  “De software van HAI is een mooie aanvulling hierop”, zegt Wiljam van der Locht, Client manager bij Actemium. “Het biedt invoerschermen voor operator controles en een veelheid aan real-time dashboards gericht op kwaliteit, proces-monitoring, en data-analyse. Razendsnel te implementeren, en door bedrijven zelf te beheren. We zien dat bedrijven dat laatste steeds belangrijker gaan vinden.”

Snel opschalen

Bij de meeste HAI-klanten is Actemium ook al actief. Zo zijn er in het verleden ook al projecten samen uitgevoerd. Dat wordt nu geïntensiveerd. De eerste HAI-projecten waar Actemium bij betrokken is staan al in de steigers, onder andere bij een grote Nederlandse zuivelfabrikant. De Plant Director daar is blij met de samenwerking. Zijn reactie: “Zowel Actemium als HAI waren al eerder betrokken bij onze operaties. Door deze samenwerking worden we nu op allerlei fronten nog beter bediend.” Andere HAI-klanten zijn vooral blij nu er meer capaciteit komt om projecten internationaal uit te rollen. Het ambitieniveau ligt soms hoog, zowel in tempo als in resultaat. Dan moet je snel kunnen opschalen.

Over Actemium

Actemium adviseert over, ontwerpt, bouwt, optimaliseert en onderhoudt industriële processen en sites. Zij richten zich op de gehele levenscyclus van installaties. Van advies en engineering, tot realisatie, inbedrijfstelling en onderhoud. Ons netwerk biedt relevante en betrouwbare oplossingen. Invloedrijke en geavanceerde industriële organisaties met duurzaam succes zijn altijd het doel. Actemium is een pionier in specifieke en toonaangevende oplossingen, zoals MES, energie-efficiëntie, cyber security, maar ook in innovatieve oplossingen die gericht zijn op het stimuleren van

Over HAI smart4industries

HAI is een toonaangevende leverancier van innovatieve cloud software en diensten voor de semi-proces industrie. Met de HAI*QPM software creëren bedrijven hun Digitale Fabriek met real-time dashboards voor productie en kwaliteit, trending, batchrapportages, en (voorspellende) analyses. De HAI*QPM software wordt succesvol gebruikt bij KraftHeinz, Elopak, Royal A-ware, Refresco, IFF en Pepsico.

Meer informatie, neem contact op!

Wiljam van der Locht
Client Manager segment Food - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 50 99 66 79

 

Peter de Haer
Directeur – HAI smart4industries

pdh@hai.nl

Contactformulier

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

*Privacy policy
We think it is important that your personal data is handled with care. That is why we have created our privacy policy explain to you how we deal with your personal data and which rights you have. Via the above checkbox you can give your consent to the processing of your personal data.