Home MES/MOMS Nieuws Kansen verzilveren in de AGF-sector
Voordelen van MES/MOMS
Kansen verzilveren in de AGF-sector
Food tag corner MES / MOMS tag corner

Producent in de AGF-sector? Actuele voedingstrends bieden je de mogelijkheid om je positie te versterken. Een MES/MOMS-oplossing helpt je deze kans te verzilveren.

MES/MOMS slaat de brug tussen je productie- en ERP-omgeving. Hierdoor kun je productie- en administratieve data analyseren in relatie tot elkaar. Verbanden zijn beter te herkennen, trends en afwijkingen worden sneller zichtbaar. Een prima basis om je bedrijfsvoering op alle vlakken te verbeteren.

Accuraat plannen

Het importeren, bewerken en verpakken van grondstoffen kost tijd. Krijg je ‘s ochtends een order die ’s middags in de supermarkt moet liggen? Een MES/MOMS-oplossing biedt inzicht in voorraden, beschikbaarheid van productie- en transportcapaciteit. Op basis hiervan kun jij de juiste beslissingen nemen. Is het haalbaar om nog snel een batch te leveren? Wat is de invloed hiervan op mijn overige productie?

Bedrijfsvoering verbeteren in AGF-sector

Monitoren en bijsturen

Je hebt als voedingsmiddelenproducent te maken met strenge eisen ten aanzien van voedselveiligheid, kwaliteit en hygiëne. MES/MOMS geeft je grip op je processen. Wanneer en door wie worden kwaliteitscontroles uitgevoerd? Op welk moment kun je nog bijsturen om kwaliteitsverlies te voorkomen? Zeker als je meerdere producten combineert tot combigerechten of maaltijdboxen is dit geen overbodige luxe.

Blog: Inspelen op voedingstrends in de AGF-sector
Consumenten worden kritischer ten aanzien van wat ze eten. Dit vergt veel van producenten in de AGF-sector. Heb jij al zicht op de huidige voedingstrends? Benieuwd hoe je uitdagingen om kunt zetten in kansen?

Gedrag voorspellen

Hoe mooi zou het zijn om inzicht te hebben in toekomstig consumentengedrag? Je eigen historische data zijn vaak de beste voorspellers. Je kunt ze in een MES/MOMS analyseren en koppelen met andere variabelen. Denk aan de weersomstandigheden en schommelingen in de marktvraag. Via dashboards kun je trends opvolgen en erop anticiperen.

Bedrijfsvoering verbeteren in AGF-sector

Slimmer onderhoud

Onderhoud aan je machines gaat vaak ten koste van de tijd die je nodig hebt om te produceren. Een mes vervangen in een versnijdingsmachine? Je doet dit het liefst op het meest optimale moment. MES/MOMS helpt je op basis van data just-in-time aan onderhoud te doen. Niet te vroeg (wat duur is), maar ook niet te laat, wanneer je productie al begint de haperen of de kwaliteit afneemt.

Meer weten?
Neem contact op met onze expert voor meer informatie over de voordelen van MES/MOMS voor jouw bedrijf.
Wiljam van der Locht
Client Manager segment Food - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 50 99 66 79