Home Plant Design Nieuws Betrouwbare partner voor toekomstbestendig melkontvangstsysteem
Een compleet engineeringspakket, inclusief proces, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en automatisering

Betrouwbare partner voor toekomstbestendig melkontvangstsysteem

Plant Design tag corner

FrieslandCampina staat voor een uitdagende taak: het vervangen van de melktanks voor de opslag van de bij de leden-melkveehouders opgehaalde boerderijmelk. De melkwagens – Rijdende Melk Ontvangst (RMO) in vakjargon – lossen de melk in deze tanks voordat de melk wordt verwerkt. De vervanging van de melktanks is een opdracht die om vakmanschap en een diepgaande kennis vraagt. Het is een multidisciplinair project dat om een nauwe samenwerking met de klant vraagt. Door de kundige plant- en process engineers van Actemium zal alles worden voorbereid en uitgevoerd.

Oude melktanks

De oude melktanks zijn een bron van voortdurende zorg en daardoor is vervanging noodzakelijk. Er komen nieuwe tanks. Er moet zelfs één extra melktank aan het systeem worden toegevoegd. De uitdagingen beperken zich echter niet tot de vervanging van de tanks. Er wordt op de locatie binnenkort ook biologische melk verwerkt met nieuwe recepten die een directe toevoer van de afgeleverde boerderijmelk naar de verdamperinstallatie vereisen.

Deze veranderingen betekenen dat een eenvoudige één-op-één vervanging niet volstaat. Er moet een nieuw transportsysteem komen voor de boerderijmelk, waarbij de verschillende stromen volledig gescheiden worden gehouden. Bovendien is er behoefte aan een extra tank voor de melk die naar de verdamper gaat, aangezien deze voor langere tijd een tank in beslag neemt en dus niet beschikbaar is voor vullen of centrifugeren.

Betrouwbare partner

FrieslandCampina heeft gekozen voor een betrouwbare partner met kennis en ervaring in Basic Engineering. Actemium is ingeschakeld om het complete engineeringspakket te leveren, inclusief proces, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en automatisering. De samenwerking tussen FrieslandCampina en Actemium is essentieel, niet alleen voor het ontwerp en de planning van de ombouw, maar ook voor een soepele uitvoering ervan.

Bijzonder voor dit project is de keuze om alle nieuwe onderdelen rechtstreeks te laten communiceren via IO-link met de PLC. Dit besluit is genomen op basis van advies van Actemium. Door FrieslandCampina is dit advies positief ontvangen.

Het project is complex, maar dankzij de hechte samenwerking tussen FrieslandCampina en Actemium worden alle uitdagingen met succes aangegaan. Het resultaat is een vernieuwd en geoptimaliseerd systeem dat de door de locatie ontvangen melk kan opslaan voordat deze voor verdere verwerking wordt doorgeleid.

Projectdetails

Geleverde oplossingen
Basic engineering, een compleet engineeringspakket inclusief proces, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en automatisering.

Integraties
Nieuwe onderdelen rechtstreeks laten communiceren via IO-link met de PLC. 

FrieslandCampina
FrieslandCampina levert consumentenproducten, zoals melk, yoghurt, kaas, kindervoeding en desserts, producten voor de professionele markt, waaronder room- en boterproducten, ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector. Ze hebben vestigingen in 29 landen en exporteren naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.