Home Plant Design Nieuws Positief eindresultaat door juiste mensen op de juiste plek; een krachtige netwerkexpertise!
Samen sta je sterk

Positief eindresultaat door juiste mensen op de juiste plek; een krachtige netwerkexpertise!

Plant Design tag corner

Het uitbreiden van je productiecapaciteit is iets waar fabrieken doorlopend mee bezig zijn. Zo ook Accsys Technologies in Arnhem, een organisatie die zich richt op de productie en verkoop van verduurzaamd hout. In een wereld die steeds meer bezig is met verduurzaming stijgt ook de vraag naar duurzaam hout snel. Er waren al drie reactoren waarmee het hout geïmpregneerd kon worden, dit moest uitgebreid worden naar vier. En zo is het Elm-Tree project ontstaan. De opdracht is neergelegd bij Actemium Projects in Dordrecht. “Gezien eerdere positieve ervaringen qua engineering is onze calculatieafdeling in overleg gegaan met Actemium Plant Design, locatie Veendam, om wederom de samenwerking op te zoeken. Dat is het positieve van een netwerkorganisatie, je hebt alle kennis in huis!” vertelt Remco Outjes, sr. QA/QC Coördinator bij Actemium Projects.

Krachtige netwerkexpertise

“Wij hebben vaker samengewerkt met Actemium Projects, vooral in engineering van elektro en instrumentatie,” begint Jelle Weidijk, sr. Engineer E&I bij Actemium Plant Design in Veendam. “Met de expertise in Plant& Process design die we in Veendam en Zwolle hebben zijn we dagelijks bezig met E&I engineering. Een samenwerking met Actemium Projects, die gespecialiseerd zijn in de uitvoering van deze specifieke werkzaamheden, is dan ook een hele logische!” Een mooi voorbeeld van hoe Actemium in de dagelijkse activiteiten bouwt op haar krachtige netwerkexpertise, om zo in de gehele industriële levenscyclus oplossingen te bieden. Zowel nationaal als internationaal.

Samen sta je sterk

Het opstarten van een project is altijd een uitdagende klus. Zijn bijvoorbeeld de pré- en basic-engineering pakketten goed op orde en is er een basis om mee van start te gaan? “We zijn wel wat uitdagingen tegengekomen,” zegt Jelle Weidijk lachend. “Net als bij veel projecten is planning en budget een bepalende factor, maar ook de documenten en informatie die je ontvangt moet je je eerst eigen maken.” Gelukkig zijn collega’s binnen Actemium gewend om mee te denken in oplossingen. Remco Outjes: “Er is gekozen voor een open communicatie tussen de klant, het projectteam en het engineeringsteam. Hierdoor was het mogelijk om snel te schakelen en konden we een strakke documentenstroom neerzetten.”

Jelle Weidijk, sr. Engineer E&I

Staat verduurzaming ook hoog op jouw prioriteitenlijst? 

Ontdek onze unieke CO2-reductietool die je helpt met het maken van een roadmap richting jouw duurzame fabriek. Download onze whitepaper!

De tekeningen voor de uitvoering in het veld en de paneeltekeningen zijn door de collega’s van Plant Design aangeleverd aan Actemium Projects. Hiermee kan de elektrotechnische installatie van reactor nummer vier gerealiseerd worden. De desbetreffende materialen en instrumenten zijn vervolgens besteld en de uitvoering volbracht. De As-built situatie is gecommuniceerd naar de afdeling Plant Design en daar is de officiële As-built opgesteld en opgeleverd aan de klant. En zo sta je samen sterker.

Remco Outjes, sr. QA/QC Coördinator

Smaakt naar meer

Over de samenwerking tussen de beide afdelingen van Actemium zijn de heren kort; “dat smaakt naar meer!” “De samenwerking tussen het projectteam en het engineeringteam gedurende het project was geweldig,” zegt Remco Outjes. “Nooit werd er moeilijk gedaan om elkaar te helpen bij vraagstukken en de oplossingen bleken goed uitvoerbaar door onze mensen.” Jelle Weidijk kan het hier alleen maar mee eens zijn: “Door wekelijks te overleggen en hierin transparant te zijn hebben we gezorgd voor korte lijnen. We hadden echt de juiste mensen op de juiste plek, wat ook weer positief uitpakt voor de klant!” “Inmiddels liggen de voorstellen voor nieuwe samenwerkingen tussen Actemium Projects en Actemium Plant Design alweer op de plank.” voegt Remco er nog aan toe. “Op naar een volgend succes!”

Ideeën uitwisselen?

Wij geven je graag advies en denken met je mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.