De route naar ATEX-compliance

Explosion Safety

Simpel: je industriële omgeving moet voldoen aan de ATEX-wetgeving. Bij Actemium zijn we ervan overtuigd dat ATEX altijd slimmer, vooruitstrevender en kostenefficiënter kan. Het zit in ons DNA om installaties en werkomgevingen veilig en conform geldende regels in te richten. Resultaat? Je overall veiligheid gaat er met sprongen op vooruit.

ATEX 114, ATEX 153 en Arbo-besluit

De focus op explosieveiligheid neemt alleen maar toe. Dit heeft een strengere wetgeving tot gevolg, terwijl je productieomgeving en installaties er niet jonger op worden. Volgens de huidige wetten moet je voldoen aan de Europese richtlijnen ATEX 114 en ATEX 153 en aan het Arbo-besluit. Onze focus? Je op een kostenefficiënte manier ATEX-compliant te laten opereren.

Wat is je concrete vraag?

Wil je een veiligheidsdocument of inspectiebeleid opstellen? Wil je dat we inspecties uitvoeren of je medewerkers opleiden? Of wil je graag onze expertise op het gebied van explosieveiligheid inzetten bij het ontwerp, de bouw of het onderhoud van je productieomgeving? Wat je vraag ook is, wij zorgen voor betrouwbare en innovatieve oplossingen.

ATEX in versnelling

Onze overtuiging? Al onze oplossingen moeten een bijdrage leveren aan je overall veiligheid. Zo behoort het bij inspecties niet alleen over de inspecties zelf te gaan, maar ook over het bewustzijn van de geldende regels en de gevaren die komen kijken bij het werken in een ATEX-omgeving. We zetten onze engineeringservaring in om je aan de wetgeving te laten voldoen. Bovendien zijn we inventief. Zo hoeven kostbare machines lang niet altijd vervangen te worden. Daar hebben we ook andere veilige oplossingen voor.

Ruime ervaring in alle sectoren

Onze kracht is dat we de industriële prestaties van productieprocessen verbeteren. Dat doen we in alle fasen van de levenscyclus: tijdens het engineeren, realiseren en onderhouden. Hierin nemen we altijd het thema explosieveiligheid mee. We hebben in alle branches decennialange ervaring; of het nu om de (petro)chemie of foodsector gaat.

Wil je meer weten over ATEX-inspectie, -advies en -opleidingen? Of heb je andere specifieke vragen over explosieveiligheid? Neem voor meer informatie contact op met:

Hugo van de Guchte
Business Unit Manager - Dordrecht
[javascript protected email address]
+31 (0)6 20 01 29 56