Home Thema’s Innovatie
Doelgericht innoveren via praktische tools

Innovatie

Op zoek naar functionele innovaties om meer veiligheid, operational excellence of een slimmere integratie van data te bewerkstelligen? Bij Actemium vertalen we best practices naar werkbare tools om je industriële prestaties te verbeteren. Denk onder andere aan innovatieve technieken, tools om interne processen te stroomlijnen, VR-veiligheidstrainingen, 3D-scans en slimmere software.

Keuzestress: waar en waarin investeren?

In een tijdperk waarin we te maken hebben met een wervelwind aan nieuwigheden kan het lastig zijn om te bepalen waar en waarin je wilt investeren. Met steeds ouder wordende fabrieken en grote technische uitdagingen is innovatie echter niet uit de weg te gaan. Hoe slimmer je bedrijf is ingericht, hoe meer garanties je hebt om op de lange termijn efficiënt, veilig en flexibel te blijven produceren.

Ontwikkelen vanuit best practices

Ons streven? Praktisch innoveren. Actemium is een netwerkorganisatie, een industrieel specialist met grote Nederlandse bedrijven en multinationals in verschillende industriële segmenten als klant. We zijn actief in alle fasen van de levenscyclus van industriële processen en leveren maatwerkoplossingen. Natuurlijk, al onze klanten zijn anders, maar er zijn wel gemeenschappelijke delers en vraagstukken. Die zetten ons aan het denken. Vanuit ervaringen, best practices én klantbehoeftes ontwikkelen we nieuwe methoden en technieken.

TellingTank

Deze innovaties zijn vooral functioneel. Ze maken direct het verschil. Neem TellingTank, in 2018 gelanceerd voor bierbrouwers en hun logistieke partners. TellingTank meet de inhoud, temperatuur, druk en andere gegevens voor biertanks. Deze gegevens zijn vervolgens beschikbaar in een app en kunnen worden gekoppeld aan plannings- of ERP-programma’s. Zo maken we biertanks en de logistiek eromheen slim.  

Safety awareness-training in virtual reality

Omdat veilig werken voor industriële bedrijven de hoogste prioriteit heeft, ontwikkelden we safety awareness-trainingen in virtual reality. Hiermee tillen we het veiligheidsbewustzijn binnen je organisatie naar een hoger niveau. Door een VR-bril op te zetten, ervaren medewerkers direct wat het is om een incident mee te maken door een verkeerde keuze en/of handeling.

Slim: geïntegreerde OT-/IT-benadering

En dan de smart industrie. Bij Actemium geloven we dat een geïntegreerde OT-/IT-benadering binnen de industrie steeds belangrijker wordt. Wat dat betreft is het ideaal dat Actemium een merk is van moedermaatschappij VINCI Energies. Hieronder valt ook Axians, dat zich richt op digitale transformatie. We bundelen onze krachten en leveren advies, competenties en technologieën om je digitale transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Managementsessie met verrassende inzichten

En zo hebben we nog veel meer innovatieve tools om je industriële prestaties en processen te verbeteren. De workshop Act-to-the-Max, speciaal ontwikkeld voor het management, geeft in een middag inzicht in de bottlenecks van je industriële processen. Je krijgt meteen handreikingen om je concurrentiepositie te verbeteren.