Actemium en Sarpi slaan handen ineen voor duurzamere en efficiëntere productiestromen

Plant & Process design tag corner Plant Design tag corner

Als vooraanstaande speler in de chemische afvalverwerkingsindustrie, heeft Sarpi een belangrijke rol als leverancier van hoogwaardige grondstoffen. De specialisatie van Sarpi is het reinigen en zuiveren van oplosmiddelen van industriële klanten in heel Europa. Geavanceerde distillatietechnieken worden ingezet om onzuiverheden te verwijderen en de oplosmiddelen in zuivere vorm terug te brengen. Deze producten worden vervolgens op de mark afgezet om hergebruikt te worden. Sarpi is in samenwerking met Actemium bezig met het uitbreiden van haar opslagcapaciteit. Naast deze uitbreiding, moet het bedrijf ook voldoen aan strengere milieunormen en wettelijke voorschriften. Het behalen van deze doelstelling vormt een complexe uitdaging die nauwkeurige planning en expertise vereist van beide partijen. De fysieke uitbreiding is afgelopen juni van start gegaan.

‘On time, on budget’

Oorspronkelijk zocht Sarpi de hulp van Actemium vanwege verouderde ’P&ID’s en de noodzaak voor herhalings-HAZOPS. Dit leidde tot een alomvattende revisie. “Het eerste contact met Actemium is ontzettend goed bevallen,” vertelt Roy Kobes, plantmanager bij SARPI. Dit contact heeft ertoe geleid dat we een grootschalige samenwerking voor de uitbreiding van de opslagcapaciteit met Actemium zijn aangegaan. In de opvolgende periode is gewerkt aan het voldoen aan de nieuwe milieuvergunning waarin een uitbreiding van het huidige tankenpark is opgenomen. Dit tankenpark was namelijk een knelpunt vanwege de beperkte opslagcapaciteit. Actemium werd als expert ingeschakeld voor de vereiste aanpassingen, kostenberekeningen en uiteindelijk ook de engineering. Dit alles bestond uit wijzigingen aan het tankenpark, de installaties (waaronder verlading) en de brandbestrijdingsinstallatie. “Deze inspanningen zijn, mede dankzij Actemium, bijna voltooid en we verwachten dat alles volgend jaar zal zijn afgerond,” vertelt Roy vol trots. In juni is begonnen met de aanleg van het nieuwe tankenpark. In oktober is gestart met het inbouwen van de bordessen en in  december zijn de nieuwe tanks, leidingen en brandbestrijdingsinstallaties geïntegreerd. Roy Kobes: “Daar zijn we de komende tijd nog erg druk mee bezig, maar het ziet er naar uit dat alles ‘on time’ en ‘on budget’ zal verlopen’.

Roy benadrukt het belang van een hechte samenwerking: “Actemium maakt een ontwerp en wij delen vervolgens ons perspectief. Die samenwerking leidt tot de best mogelijke oplossing; een resultaat waar we beiden trots op kunnen zijn! De kracht van Actemium is dat ze heel veel in huis hebben en dat de engineers er blanco in staan en goed met ons meedenken. Voor ons als klant is dat prettig”.

Energiezuinige productiestromen

De uitbreiding van het tankenpark is voor Sarpi een belangrijke stap om de bedrijfsvoering verder te optimaliseren. De verdubbeling van de opslagcapaciteit, van 900 kuub naar 1800 kuub, stelt Sarpi in staat om grotere en consistentere productiestromen te draaien. Hierdoor kunnen er meer opeenvolgende werkuren worden ingepland omdat opstart- en schoonmaaktijden worden geminimaliseerd. “Het proces wordt vele malen efficiënter waardoor je hogere rendementen draait en dus betere resultaten behaald. Je hebt minder energieverbruik omdat je minder tussenspoelingen hoeft te doen, minder afval, ga zo maar door,” vertelt Roy.

Groene toekomstplannen

Hoewel wet- en regelgeving rondom CO2-uitstoot en energieverbruik op dit moment nog weinig invloed heeft op de activiteiten van Sarpi, worden er plannen gemaakt en stappen gezet om toekomstbestendig te zijn. Zo is alle verlichting in en rondom de plant vervangen door ledverlichting en worden de energiestromen nauwkeurig gemonitord.  Er zijn plannen om zonnepanelen te installeren om eigen energie op te wekken en Sarpi streeft er naar om eventueel gedeeltelijk over te schakelen op elektrische verwarming waar mogelijk. “Uiteindelijk zouden we met onze overtollige energie stikstof willen maken omdat we dat in ons eigen proces ook nodig hebben. Ook onderzoeken we hoe we de energiestromen kunnen optimaliseren door middel van warmte/koude terugwinning. Wellicht dat jullie (Actemium) hier nog iets in kunnen betekenen”, vertelt Roy met een knipoog.

"Geavanceerde distillatietechnieken worden ingezet om onzuiverheden te verwijderen en de oplosmiddelen in zuivere vorm terug te brengen."

Benieuwd naar de voordelen van warmte/koude terugwinning voor jouw fabriek?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.