Schop de grond in voor bruisende nieuwbouw van Actemium in Veghel

Volgend voorjaar trekken zes business units van Actemium Veghel de deur van het pand aan de Costerweg in Veghel voor het laatst achter zich dicht. In de loop van het jaar verhuizen de business units naar een van de twee kantoortorens op De Poort van Veghel. Naast de kantoortoren is tevens de eerste paal geslagen voor een eigentijdse nieuwbouw, die door de medewerkers tot ‘Industrial Technology Center’ wordt gedoopt. Vanaf maart 2022 zal het er bruisen van de techniek!

Met slimme automatiserings- en digitaliseringsoplossingen helpt Actemium industriebedrijven over de hele wereld efficiënt, duurzaam en flexibel te produceren. Er zijn 22 vestigingen in Nederland. Aan de Costerweg zitten meerdere activiteiten bij elkaar. “Wij zijn echt uit ons jasje gegroeid”, vertelt Michiel van Vlijmen, projectleider voor de nieuwbouw. “We doen het goed in de markt, verbreden ons dienstenpakket en willen blijven groeien. In ons huidige pand kunnen we gemiddeld 200 medewerkers ontvangen. We hebben echt meer werkplekken nodig.”

Actemium - Nieuwbouw Actemium Poort van Veghel 2021 Fotografie: Thomas Vugs
Van links naar rechts op de foto: Mathieu Vissers - Actemium, Michiel van Vlijmen - Actemium, Bas Hoefs - Poort van Veghel B.V., Frank Smits - Bouwbedrijf v.d. Ven, Niek Schuijers - Bouwbedrijf v.d. Ven Fotografie: Thomas Vugs

Kantoortoren

Veghel is een gemeente met (grote) industriebedrijven, waarvan een flink aantal klant is bij Actemium. Het management wilde de woon-werk-afstand voor medewerkers niet vergroten. De zoektocht naar een nieuw pand beperkte zich daarom tot de regio Veghel. De oplossing werd hemelsbreed 1500 meter verderop gevonden, op De Poort van Veghel. Actemium huurt er een van de twee kantoortorens. De Poort van Veghel biedt ruimte voor 280 medewerkers. Veel werkplekken zijn flexibel. “Door de coronacrisis zijn we meer naar een thuiswerkbeleid gegaan”, zegt HR-adviseur Ursula van Dongen. “Collega’s kunnen aangeven of zij gedeeltelijk vanuit huis willen werken. Hoewel veel van hen vinden het prettig om naar kantoor te komen. Hybride werkplekken houden ons flexibel.” De kantoortoren vormt een eigentijdse werkomgeving, voorzien van de laatste technische snufjes. Twee business units zijn al verhuisd, de andere volgen in de loop van het jaar. Van Dongen: “Iedere business unit heeft een werkgroep om de verhuizing voor te bereiden en te begeleiden. Het is eens wat anders dan de dagelijkse werkzaamheden!”

Grote nieuwbouw

Naast de kantoortoren verrijst een nieuwbouw met een ruime werkplaats voor de business unit die gespecialiseerd is in manufacturing en logistiek. In deze werkplaats kunnen zij installaties en functionele modules ten behoeve van projecten op gebied van order picking solutions, material handling, AMR (AGV) en robotics assembleren, prefabben en testen. Voor de business unit die gespecialiseerd is in installatie en montage wordt een schitterend magazijn met expeditie ingericht. Verder wordt in de nieuwbouw het Edulab ondergebracht. In deze leeromgeving promoot Actemium haar dienstverlening en techniek. Kennis en innovatie staan centraal. Van Dongen: “Het Edulab is mede opgezet om nieuwe medewerkers te werven. We laten hier onze passie voor industrie zien. Wij staan in contact met diverse scholen en bieden continu stage- en afstudeerplaatsen aan. In het nieuwe pand kunnen we het Edulab verder uitbreiden.”

Industriële uitstraling

De nieuwbouw telt twee verdiepingen en krijgt een stoere, industriële uitstraling. Door de westgevel, die helemaal uit glas bestaat, ziet men echte industriële installaties waaraan studenten staan te werken. In de werkplaats worden projecten klaargezet om (inter)nationaal te worden verscheept. Van Vlijmen: “Het zal er straks bruisen van de techniek!”

Collega-bedrijven van Actemium gaan in het pand de elektrische en werktuigbouwkundige installaties aanbrengen. Medewerkers van het bedrijf bedachten niet alleen de naam, maar droegen ook oplossingen aan om de nieuwbouw zo duurzaam mogelijk te maken. Denk aan zonnepanelen op het dak, led-verlichting en gescheiden afvalstromen. Het pand is nagenoeg volledig energieneutraal.

Op 26 juli jl. is de bouw officieel begonnen. Later in 2022 gaat Actemium een ‘grand opening’ van het nieuwe pand organiseren. Van Vlijmen: “We hebben aan de Costerweg 36 jaar lang met veel plezier gewerkt en kijken ontzettend uit naar onze nieuwe stek. Heel fijn dat we in goede samenwerking met de gemeente en Poort van Veghel B.V. zoiets moois kunnen realiseren!”

Actemium - Nieuwbouw Actemium Poort van Veghel 2021 Fotografie: Thomas Vugs
Fotografie: Thomas Vugs
Actemium - Nieuwbouw Actemium Poort van Veghel 2021 Fotografie: Thomas VugsFotografie: Thomas Vugs
Fotografie: Thomas Vugs

Meer weten over Actemium? 
Bekijk dan snel onze ‘Over Actemium’ pagina via de groene knop hieronder.