Veel enthousiasme over samenwerking met ‘inclusief’ schoonmaakbedrijf Mabeon
Corporate Social Responsibility tag corner

“Liever een inclusieve schoonmaakdienst”, vertelt HR Business Partner Daphne Dekkers over de zoektocht naar een nieuwe schoonmaakploeg voor de vestiging in Doetinchem. Zo gezegd, zo gedaan. Sinds januari houden twee tot drie medewerkers van Mabeon het pand van Actemium schoon. Dat bevalt beide partijen uitstekend.

Actemium hecht als merk van VINCI Energies veel waarde aan Corporate Social Responsibility. Daphne Dekkers: “Als zelfstandig opererende business units worden we door onze moedermaatschappij constant gestimuleerd om zelf op zoek te gaan naar manieren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Toen we in Doetinchem op zoek waren naar een nieuw schoonmaakbedrijf, stelde ik voor om met het inclusieve Mabeon in gesprek te gaan. Ons managementteam was meteen enthousiast.”

Bijzonder Mabeon

Mabeon is een schoonmaakbedrijf in de Achterhoek. Van de 250 medewerkers hebben 130 er een afstand tot de arbeidsmarkt. Of iemand mentale of geestelijke problemen heeft, maakt niet uit; als ze het werk maar aankunnen. Mabeon biedt haar werknemers extra begeleiding en past de werkzaamheden aan op wat iemand kan. “Ik kende iemand die positieve ervaringen had met Mabeon en wilde dit lokale bedrijf daarom graag bij ons introduceren.”

Leuke ploeg, schoon pand

“Het samenwerken met Mabeon past uitstekend binnen onze filosofie”, vervolgt de HR Business Partner. “Als je als organisatie je sociale kant kunt laten zien, dan moet je dat doen. Het mooie is bovendien dat we hier niet merken wie wel of niet een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Het tastbare resultaat van onze samenwerking: ons pand is uitstekend schoon en we werken samen met een leuke ploeg.”

Het samenwerken met Mabeon past uitstekend binnen onze filosofie

BeeLife

Daphne Dekkers spreekt namens zichzelf en waarschijnlijk ook namens haar collega’s: “Het geeft voldoening om deel uit te maken van bijzondere lokale initiatieven. Zo beleven we bijvoorbeeld ook veel plezier aan het project BeeLife. We plaatsten hier in Doetinchem een bijenkast voor meer bewustwording rondom bijen en om de bijenpopulatie aan te laten sterken.”

Veelzijdige aanpak

En zo zijn er in Doetinchem nog meer initiatieven om zaken steeds intelligenter, mobieler, meer verbonden en duurzamer te organiseren. “We ontwikkelden een aanpak om zo duurzaam mogelijk met ons afval om te gaan, we rijden in elektrische auto’s en we hebben zonnepanelen op het dak.“

VINCI Foundation NL

Een sociale en inclusieve organisatie is sowieso een thema waar Daphne Dekkers zich graag voor inzet. Niet voor niets maakt ze onderdeel uit van de selectiecommissie van VINCI Foundation NL. “Dit zie ik als een waardevolle nevenactiviteit: we steunen projecten en organisaties die een sociaal en maatschappelijk doel nastreven. Ik vind het overigens niet meer dan normaal dat we zo in het leven staan. Wil je als organisatie goed presteren, dan zul je een sociaal oog moeten hebben voor je omgeving”, is haar overtuiging.