Home Manufacturing Nieuws Uitbreiding cobot met vision
de ideale oplossing voor assemblagewerk in de nieuwe 1,5-meter-maatschappij

Uitbreiding cobot met vision

Manufacturing tag corner

Onze demo-opstelling met een geautomatiseerde kwaliteitsinspectie door middel van een cobot gekoppeld aan een MES-systeem, is afgelopen periode uitgebreid met vision. Door deze uitbreiding, uitgevoerd door afstudeerder Mark Geraets, laat de opstelling zien hoe met behulp van vision de collaborative robot (cobot) producten kan detecteren, lokaliseren, meten en daarna toepast bij assembleren. Hierbij is rekening gehouden met de mogelijkheid tot samenwerking tussen mens en cobot op een veilige wijze, zonder hoge kosten voor externe veiligheid. Het is de ideale oplossing voor assemblagewerk in de nieuwe 1,5-meter-maatschappij!

Hoe gaat dit in z’n werk?

Bij deze opstelling wordt gebruik gemaakt van een cobot, vision, een magazijn met wartels in vier verschillende maten en een lasdoos. De wartels liggen willekeurig in het magazijn. Met behulp van vision wordt bepaald wat de locatie en maatvoering is van de wartels. Als de juiste wartel is gevonden dan pakt de cobot de betreffende wartel op en zet deze rechtop in een hulpstuk. Vervolgens wordt de wartel opgepakt en met hoge nauwkeurigheid in de lasdoos gedraaid. Dit proces herhaalt zich, totdat alle gaten van verschillende diameters in de lasdoos voorzien zijn van een wartel.

Bekijk de video om te zien hoe dit in z’n werk gaat.

Meer weten over het verbeteren van jouw productieproces door middel van een cobot met vision?

We denken graag me je mee over wat cobots voor jouw organisatie kunnen betekenen. Stel daarom hier je vraag. 

Corné van Boxtel
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 6 20709647
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten heeft. Via bovenstaande checkbox geeft u akkoord op het verwerken van uw persoonsgegevens.