Home Segmenten Manufacturing Oplossingen Geautomatiseerde testoplossingen
Meer grip op kwaliteit

Geautomatiseerde testoplossingen

Je klanten, maar ook wet- en regelgeving stellen steeds hogere eisen aan kwaliteit. Je producten moeten aantoonbaar voldoen aan de specificaties. Geautomatiseerde testoplossingen voor steekproeven, in-line kwaliteitstesten en functionele testen helpen je hierbij.

De voordelen van automatisch testen

  • Aantoonbare kwaliteit
  • Snel en foutloos testen

Aantoonbare kwaliteit

Handmatige kwaliteitstesten leveren niet altijd de nauwkeurigheid op die je wenst. Dit kan tot problemen leiden met het aantoonbaar maken van je product- en productiekwaliteit. Geautomatiseerde steekproeven, in-line kwaliteitstesten en functionele testen geven je grip op kwaliteit. Bij afwijkingen kun je real time bijsturen, waardoor je niet pas achteraf hoeft vast te stellen dat een hele serie niet aan de specificaties voldoet.

Snel en foutloos testen

Moeten jouw producten gecertificeerd worden? Dan is nauwkeurig testen zeer belangrijk. Met een robot/cobot kun je ultrasnel en zonder fouten ieder product afzonderlijk testen. Dit levert tijdsbesparingen op en voorkomt schadeclaims als gevolg van productiefouten. Medewerkers die voorheen handmatige testen uitvoerden, kunnen worden ingezet voor andere activiteiten.

Hoe kan Actemium je helpen?

  • Testsystemen op maat
  • Actemium Test Center (ATC)
  • Traceren en rapporteren
  • Unieke totaaloplossingen
  • Voor productie- en R&D-omgevingen

Testsystemen op maat

Onze automatische testsystemen zijn afgestemd op jouw specifieke testbehoefte. We verdiepen ons terdege in je proces. Wat en hoe wil je testen? Kunnen we gebruik maken van reeds bestaande meetapparatuur? We kunnen op basis van jouw eigen SCADA- of PLC-oplossing een testomgeving creëren, maar ook zelf een softwareplatform implementeren voor geautomatiseerd testen: Actemium Test Center (ATC).

Actemium Test Center (ATC)

Het Actemium Test Center (ATC) is een gestandaardiseerde softwarebasis voor geautomatiseerd testen. Door de modulaire opbouw ben je flexibel. Je kunt bijvoorbeeld zelf kleppen, ventielen of andere hardware toevoegen die je wil testen. In de software kun je eenvoudig nieuwe recepten configureren en zodoende nieuwe testen opzetten.

Actemium Test Center

Traceren en rapporteren

Alle data wordt automatisch opgeslagen in de ATC-database. Je weet dus altijd welke metingen al hebben plaatsgevonden en of de test succesvol was. Hebben jouw producten een serienummer? Dan kunnen we allerlei data koppelen aan dit nummer. Dit maakt het product traceerbaar en biedt de mogelijkheid om bij afwijkingen terug te kijken in de historie. Met de ingebouwde rapportagetool maak je snel en eenvoudig een universeel rapport over je verschillende producten en opstellingen.

Unieke totaaloplossingen

Met het oog op kostenefficiency passen wij waar mogelijk standaard meetinstrumentatie toe. Voor specifieke (onderdelen van) testsystemen ontwikkelen wij samen met onze partners unieke totaaloplossingen. De benodigde software, hardware en elektrische componenten worden door ons naadloos geïntegreerd. Verder kunnen wij onze testsystemen integreren met onze MES-oplossingen om zo op basis van data analyse verbanden te leggen tussen de testdata en de productiedata.

Voor productie- en R&D-omgevingen

Wij hebben voor manufacturingklanten in verschillende sectoren slimme (in-line) testsystemen gerealiseerd. Van duurproeftesten tot visuele kwaliteitscontrole met een robot/cobot. Voor containers met gevaarlijke goederen ontwikkelden wij een lekdichtheidstest onder water. Naast productiebedrijven zetten ook laboratoria en R&D-afdelingen onze testsystemen in. Overal waar natuurlijke grootheden gemeten moeten worden is Actemium je partner!

Meer informatie over hoe geautomatiseerde testoplossingen je kunnen helpen

Wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier jouw vraag. Of bel ons op +31(0)888 318 999.

Corné van Boxtel
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 6 20709647
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor jou uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.