Optimale beveiliging en een hoge productie-performance

Industrial Safety

Je medewerkers zijn de stuwende kracht achter je bedrijfsactiviteiten. Het faciliteren van een gezonde, veilige werkomgeving is je topprioriteit. Wij tillen je machineveiligheid met raad en daad naar het hoogste niveau, waarbij we tegelijkertijd trachten het rendement te verhogen.

Het belang van industriële veiligheid

  • Optimale zorg voor personeel
  • Voldoen aan de richtlijnen
  • Schijnveiligheid voorkomen

Optimale zorg voor personeel

Machineveiligheid is een directe investering in je personeel. Wie wil er nou niet dat zijn medewerkers na het werk gezond en tevreden naar huis kunnen gaan?

Voldoen aan de richtlijnen

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar kan grote gevolgen hebben. Als werkgever ben je vanuit de Arbeidsmiddelenrichtlijn verplicht de machineveiligheid op de werkvloer te borgen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van afschermkappen over tandwielkasten of hekwerken rond de machine. Naast mechanische oplossingen kun je geavanceerde elektronica inzetten zoals lichtschermen of scanners met lasertechnologie.

Schijnveiligheid voorkomen

Je machines hebben een CE-markering, maar naast de machines moet ook je productielijn als samenstel geheel veilig zijn. Daarom is het belangrijk naar de hele keten te kijken. Zo voorkom je alsnog aansprakelijk te worden gesteld als er onverhoopt een incident gebeurt.

Hoe kan Actemium je helpen?

  • Een frisse blik op veiligheid
  • Inventariseren en evalueren van risico’s
  • Advies bij aankoop, nieuwbouw en ombouw
  • Veiligheid en rendabiliteit in één

Een frisse blik op veiligheid

Je operators kennen jouw machinepark als geen ander. Maar juist door die vertrouwdheid kunnen ze een blinde vlek ontwikkelen voor de beveiliging ervan. Misschien nemen ze onbewust en onbedoeld risico’s. Wij werpen graag een frisse blik op jouw machineveiligheid. We denken mee, adviseren en implementeren beveiligingsoplossingen. Zowel op hardware- als software- en elektronisch gebied.

Risico-inventarisatie

Tijdens een risico-inventarisatie en -evaluatie brengen we de risico’s in kaart en bepalen we de risico-reducerende maatregelen van jouw machines en productielijnen. Welke risico’s zijn er, hoe groot is de kans op incidenten en wat zijn de gevolgen? Op basis van de Fine en Kinney-methode tillen we je machineveiligheid naar het hoogste niveau. Na het implementeren van maatregelen  beoordelen we opnieuw de risico’s. Indien de restrisico’s aanvaardbaar zijn, kun je deze verder wegnemen door middel van het aanbrengen van veiligheidsinstructies en -pictogrammen op de werkvloer.

Advies bij nieuwbouw en ombouw

We kunnen alle onderliggende berekeningen en rapportages maken om aan te tonen dat je machineveiligheid conform de regelgeving is geborgd én getest. Door ons vervaardigde nieuwe installaties worden standaard opgeleverd met een CE-markering. Bij het retrofitten van bestaande installaties die niet door ons zijn gebouwd verzamelen we alle benodigde informatie en documentatie die benodigd zijn om de machine of installatie te voorzien van een CE-markering. We helpen je de machineveiligheid ook in de toekomst conform de richtlijnen te borgen. Laat je aanpassingen doen aan een van je installaties? Houd dan altijd de veiligheid opnieuw tegen het licht. Bij zogenaamde ‘substantiële wijzigingen’ vervalt de CE-markering van de machine of installatie. Hierover adviseren we je graag.

Veilig én rendabel

Wij begrijpen dat industriële veiligheid niet ten koste mag gaan van je productierendement. Vandaar ons motto: zo veilig als mogelijk en tevens hoog efficiënt. Al onze oplossingen leiden tot optimale veiligheid én een hoge productie-performance. Een mes dat aan twee kanten snijdt.

Meer informatie over industriële veiligheid

Wat zijn jouw ideeën over industriële veiligheid. Wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier jouw vraag. 

Corné van Boxtel
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 6 20709647
Arie van den heuvel
Lead Engineer Hardware -
[javascript protected email address]
+31 (0)88 831 89 99
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor jou uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.