Home Consultancy Nieuws & Blogs Artikel in Process Control: “Cybersecurity in de maakindustrie”

Artikel in Process Control: “Cybersecurity in de maakindustrie”

Consultancy tag corner Maintenance tag corner

Actemium deelt haar kennis over cybersecurity op verschillende momenten. Bijvoorbeeld tijdens het Industrial Cyber Security Event op 9 oktober aanstaande, maar ook in het magazine Process Control, het vakblad over procesbesturing en - optimalisatie. Lees hier het artikel!

Onlangs hebben Gert Ippel, Cybersecurity Expert bij Actemium en Remko Cijffers, Solution Architect Security bij Axians, samen het onderstaande artikel geschreven voor het magazine Process Control. Daarin lees je hoe omgegaan wordt met security van procesbesturing binnen veel kleine en middelgrote productiebedrijven.

Houd ons in de gaten via de website en social media-kanalen, want binnenkort vertellen Gert Ippel en Remko Cijffers uitgebreid meer hierover. Dit wil je niet te missen!

Cybersecurity in de maakindustrie

Bron: https://content.yudu.com/web/1r3p1/0A22e5u/PC1905/html/index.html?page=42&origin=reader

“Je verbaast je over de argeloosheid waarmee in veel kleine en middelgrote productiebedrijven wordt omgegaan met de security van de procesbesturing. De productiefaciliteiten, cruciaal voor de bedrijfscontinuïteit, zijn vaak opgebouwd uit een veelheid van verouderde systemen met een security gatenkaas als gevolg. Gelukkig zien we grotere organisaties een volwassenheidsslag maken,” aldus Gert Ippel (Actemium). “IT- en OT-experts begrijpen het gezamenlijk belang en vullen elkaars expertise aan. De jarenlange ervaring in IT-security blijkt namelijk ook, in aangepaste vorm, op de OT-infrastructuur van toepassing,” voegt Remko daaraan toe.

“Traditioneel worden op systemen in de productieautomatisering zelden of nooit updates doorgevoerd” vertelt Gert Ippel. “Daar komt bij dat netwerken niet meer zo gesloten zijn als ze ooit waren. Denk aan verbindingen voor remote support, rapportage, MES integratie etc.” “In de OT-wereld is een denkomslag nodig, net zoals die in de IT-wereld jaren geleden ook heeft plaatsgevonden. Niet onbelangrijk is het besef dat er budget moet komen dat aansluit bij de bedrijfsrisico’s,” aldus Remko Cijffers (Axians).

Actemium en Axians zijn op 9 oktober in Veenendaal met een stand aanwezig op het “Industrial Cybersecurity 2019” event. In een lezing zal Gert Ippel nader ingaan op de vraag hoe je tegen lage kosten significante stappen vooruit kunt zetten in beveiliging van verouderde systemen.

Meer weten of advies?

Wij zijn benieuwd hoe u over cybersecurity denkt en denken er graag over mee!

Stel daarom je vraag.

Gert Ippel
Consultant Industrial Cybersecurity - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 40 48 65 66

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.