Home Consultancy Nieuws & Blogs Cyber-veilige industriële installaties en systemen

Cyber-veilige industriële installaties en systemen

Consultancy tag corner

De digitale wereld verandert en verbindt continu. Niet alleen zijn mensen meer verbonden met het internet, ook kantoornetwerken, industriële systemen en installaties zijn verbonden om efficiëntie te verhogen, fouten te voorkomen en real-time inzicht te geven aan het management. Echter zijn er risico’s geïntroduceerd die om passende maatregelen vragen. 

Maatregelen dringend nodig, maar welke

Sinds WannaCry in 2017 meer dan 200.000 systemen in 150 landen verlamde en Triton een Safety Instrumented System buiten werking stelde, staan veiligheid en productiecontinuïteit opnieuw ter discussie. Het is pijnlijk duidelijk geworden dat industriële systemen en installaties kwetsbaar zijn voor cyber threats. Met een erfenis van systemen vol technologie die slechts was gericht op betrouwbaarheid en capaciteit, is het nu tijd om maatregelen te nemen die ook security op het vereiste niveau brengen.

Maar hoe? Is het voldoende om een firewall te installeren? Is anti-virus software compatible? En hoe zit dan met updates en security patches? Hoe is een veilige remote access mogelijk? Blijft de mens de zwakste schakel? Welke risico’s zijn acceptabel? Wegen de baten op tegen de kosten?

Actemium en cybersecurity

Al tientallen jaren is Actemium de betrouwbare partner in Industriële Automatisering als het gaat om ontwerp, implementatie, onderhoud en verbetering van uw productiesystemen. De twee zaken die daarbij altijd voorop hebben gestaan zijn veiligheid en productiecontinuïteit. En dat blijft zo. Juist nu deze bedreigd worden door realistische cyber threats, willen we hier opnieuw bij stilstaan. Zonder security geen continuïteit en zonder security, geen safety! Zo hebben we de achterliggende jaren prachtige oplossingen gerealiseerd.

Onze aanpak

Actemium heeft samen met Axians een aanpak ontwikkeld die is gebaseerd op internationale Standaarden en Best Practices voor de industrie. Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van cybersecurity? Tijdens ons Seminar “Move to Safe & Secure Operations with Actemium” op 29 maart 2018 vertellen we u graag hoe deze aanpak voor u kan werken. 

Neem contact op met onze Experts voor meer informatie over onze Cyber Security oplossingen
Gert Ippel
Consultant Industrial Cybersecurity - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 40 48 65 66