Home Consultancy Nieuws & Blogs Je werkproces en informatievoorziening optimaliseren met MES
Krijg grip op je productieproces
Je werkproces en informatievoorziening optimaliseren met MES
Consultancy tag corner MES / MOMS tag corner

Of jouw uitdaging de output te verhogen is of de productiekosten te verlagen of de energie te besparen, Actemium weet vanuit haar domeinexpertise en praktijkervaring hoe deze doelstellingen bereikt kunnen worden. Het consultancy/MES traject is dé oplossing om jouw doelstellingen te behalen.

Samen met jou stellen we verbetervoorstellen op en definiëren we de best passende technische oplossing. Bij de prioritering houden we rekening met de impact, doelstelling en uiteraard het beschikbare budget. Aansluitend kunnen wij de verbeteringen doorvoeren met MES en geheel volgens ISA normen.

MES – Manufacturing Execution System: optimaliseer de productiecapaciteit

Optimalisaties in het werkproces of de informatievoorziening resulteren vaak in een PC-applicatie. Daarbij wordt informatie van en naar het ERP en van en naar de machine- en/of procesbesturing wordt gestuurd. In deze applicatie kunnen ook diverse functionaliteiten worden uitgevoerd, waaronder receptafhandeling, tracking en tracing. Men kan er ook rapportages in maken om inzicht te creëren en tijdig bij te kunnen sturen.

ISA normen: jouw organisatie naar een hoger niveau

Wij maken gebruik van de internationale standaard ISA-95 om de informatie/datastructuren te definiëren. In combinatie met ISA-88 wordt het proces beheersbaar aangestuurd. In de onderstaande figuur wordt ISA-95 schematisch weergegeven, waarbij de functionaliteiten gekoppeld worden aan de operaties.

Bron: www.isa.org
Wil jij je werkproces en informatievoorziening optimaliseren
Wil jij je werkproces en informatievoorziening optimaliseren? Heb jij al je doelstellingen voor de komende jaren of periode bepaald en wil je hier meer uithalen? Neem dan contact met ons op of vul het formulier in.
Bas Hazewinkel
Business Unit Manager - Doetinchem
[javascript protected email address]
+31(0)6 42 80 61 34