Home Consultancy Nieuws & Blogs Nozomi Networks en Actemium Veghel tekenen partnerovereenkomst

Nozomi Networks en Actemium Veghel tekenen partnerovereenkomst

Consultancy tag corner Maintenance tag corner

Om de industrie nog beter te ondersteunen op het gebied van cybersecurity zijn Actemium en Nozomi Networks een partnerschap aangegaan. Door dit partnerschap bieden Actemium en Nozomi bedrijven in de industrie betere bescherming tegen cybercriminaliteit.

Cybersecurity: nu én in de toekomst

Cybersecurity gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de industrie. Systemen zijn in toenemende mate een interessant doelwit voor criminelen, hacktivisten en zelfs statelijke actoren (bedrijfsspionage). Om productiecontinuïteit te kunnen waarborgen, is het daarom van cruciaal belang deze systemen cyberweerbaar te maken.

Nozomi Networks levert een ‘netwerk monitoring’-oplossing (ofwel Intrusion Detection System) die het industriële netwerk in beeld brengt en monitort op ‘verdacht ’gedrag. Actemium zet deze oplossing in bij de risk assessments die zij doen, zodat er nog een beter beeld is waar de risico’s zich bevinden. Het kan ook ondersteunen in de levering van permanente installaties bij bedrijven. Dit in combinatie met de kennis van de industrie (Actemium kent de belangen die spelen in industriële omgevingen) en een goede samenwerking tussen IT- en OT-specialisten met de juiste kennis van zaken, krijgt bedrijven een optimaal advies.

Wat levert dit partnerschap de industrie op?

  1. Ontzorging op het gebied van Asset Inventory
    De oplossing van Nozomi analyseert het netwerkverkeer en brengt daarmee de assets op het netwerk in kaart. Dit kan op een passieve en/of een actieve wijze. Bij de volledige passieve wijze kunnen de aanwezige systemen nooit beïnvloed worden, ofwel ‘Non-Intrusive’. Bij de actieve wijze wordt de ‘Smart Polling’-methode ingezet. Deze scant actief, maar alleen wanneer het zeker is dat dit op een veilige wijze kan, zodat het lopende proces niet verstoord wordt.

  2. Continue monitoring van het netwerk
    Het netwerk wordt continu gemonitord. Er wordt gecontroleerd op wijzigingen en op de aanwezigheid bepaalde zaken. Denk hierbij aan: 
  • Activiteiten van bekende virussen of malware
  • Nieuwe (ongeplande) systemen op het netwerk
  • Afwijkende acties in het netwerk
  • Doorlopende cross-check met een ‘known vulnerability database’

Op alle afwijkingen kunnen alarmen worden geplaatst, die verstuurd kunnen worden naar de gebruiker, zodat er actie op ondernomen kan worden. Heeft het bedrijf hiervoor niet de juiste kennis in huis dan kunnen ze ook doorgezet worden naar bijvoorbeeld het Security Operations Centre (SOC) van onze zusterorganisatie Axians.

Meer weten over dit partnerschap?

Wil je meer weten over dit partnerschap of over de organisaties? Neem dan contact op met ons of vul het contactformulier in.

Actemium
Rick Booij
Industrial cybersecurity expert en consultant

Nozomi Networks
Robbert Verdonk
Director Sales Benelux


+31 (0)6 31 95 35 85
robbert.verdonk@nozominetworks.com
www.nozominetworks.com

Meer weten of advies?

Wij zijn benieuwd hoe u over cybersecurity denkt en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.