Home Consultancy Nieuws & Blogs Via haarscherpe visualisatie je werkprocessen optimaliseren
Het modelleren van je bedrijfsprocessen
Via haarscherpe visualisatie je werkprocessen optimaliseren
Consultancy tag corner MES / MOMS tag corner

Een verhelderende grafische weergave van bedrijfsprocessen? Een haarscherpe visual, waarin je ziet wat er gebeurt, welke afdelingen van elkaar afhankelijk zijn en waar het beter kan? Dit is precies wat de tooling voor het modelleren van bedrijfsprocessen regelt. Procestechnologen hebben hiermee een concreet beeld van hun werkprocessen in handen. Zo ben je op weg naar procesoptimalisatie.

De meerwaarde van een industriële partner zit hem niet alleen in het bieden van technische oplossingen in de vorm van de beste technieken, installaties en processen. De technische wereld is groter dan dat. Wie zich blijvend wil verbeteren, kijkt verder dan de techniek, durft een stap terug te zetten en neemt de processen onder de loep.

Ineens is er overzicht

De waan van de dag binnen de industrie is groter dan ooit. Daarom is het zaak om overzicht te houden. Hierbij helpt visualisatie. Zorgen voor een grafisch overzicht van wat er nu binnen de fabriek gebeurt. Het komt erop neer dat een werkproces, datastroom, informatiestroom of productstroom wordt uitgetekend. Via een dergelijke visual heb je als procestechnoloog een praatstuk in handen dat iedereen begrijpt. Iedereen ziet in een oogopslag hoe processen lopen, op welke manier afdelingen van elkaar afhankelijk zijn en waar het mis kan gaan.

Iedereen betrekken

Het modelleren van bedrijfsprocessen werkt verhelderend. Het loont om als procestechnoloog op deze manier stil te staan bij de werkelijke situatie. Vaak heb je zelf al wel beeld bij de situatie. Maar hoe breng je dit nu helder over richting je omgeving. Op een manier die voor alle afdelingen en functies te begrijpen is. Dat is lastig en dus helpt visualiseren.

Krachtige universele taal

Laat gaan de vele Excel sheets, rapportages en gesprekken. Een visualisatie van de bedrijfsprocessen is vele malen effectiever. Je communiceert hiermee in een universele taal. Alle betrokkenen zien de processen in beeld. Dat maakt het ook veel gemakkelijker om te zien waar het beter kan en waarom. Je geeft de organisatie bovendien de mogelijkheid om mee te denken over oplossingen.

“Creëer optimaal inzicht in de informatiestromen en werkprocessen”

In deze whitepaper lees je hoe je met een plan van aanpak in vijf stappen tot meer inzicht komt. Je leert processen overzichtelijk vast te leggen en de informatiestroom te verbeteren.

Creëer optimaal inzicht in de informatiestromen en werkprocessen

Vanuit inzicht innoveren

Techniek is een middel niet het ultieme doel. Het is belangrijk om als organisatie te weten waar je staat en naar toe wilt. Dat is precies wat je met het modelleren van je bedrijfsprocessen kunt doen: het brengt de status quo in beeld, zodat je vanuit inzicht en bewustwording op weg kunt naar verbetering van de processen.

Zoveel meer dan snapshot

Het modelleren van je bedrijfsprocessen is overigens een continue ontwikkeling. Geef eerst de huidige situatie grafisch weer. Je hebt hiermee een helder overzicht van je processen handen. Maar zie het niet als een snapshot. Je bedrijf is constant in beweging en dus zal dit beeld door de jaren heen blijven veranderen. Wie de discipline toont om dit bij te houden, heeft altijd zicht en grip op de situatie. Kortom: zo werk je continu aan betere processen en innovaties.

Wil jij je werkproces optimaliseren via visualisatie
Heb jij al je doelstellingen voor de komende periode bepaald en wil je hier meer uithalen? Neem dan contact met ons op of vul het formulier in.
Bas Hazewinkel
Business Unit Manager - Doetinchem
[javascript protected email address]
+31(0)6 42 80 61 34