Home Consultancy Nieuws & Blogs Vóórdenken over veiligheid

Vóórdenken over veiligheid

Consultancy tag corner

Uw productieproces optimaal laten verlopen: Dat is het doel dat u heeft gesteld. Storingen, afwijkingen en onderbrekingen in het proces kosten veel tijd en geld en gaan vaak gepaard met logistieke problemen. Dit alles met veiligheid op de eerste plaats. U moet er tenslotte niet aan denken dat een van uw collega’s door een ongeval tijdelijk uitvalt of uw productie stil komt te staan door een cyberaanval. Industriële veiligheid en cybersecurity zijn wat ons betreft de basisvoorwaarden. Voor nu en ook in de toekomst. Het begint bij veiligheid. 

Veiligheid in de industrie

Ook in de industrie speelt veiligheid een steeds belangrijkere rol. Veiligheid wordt ingezet om mensen, fabrieken en de omgeving te beschermen, maar productieprocessen zijn nooit risico-vrij. Daarom is het van essentieel belang om de risico’s vroegtijdig te inventariseren en maatregelen treffen om risico’s te beperken en zo veel mogelijk uit te sluiten. Maar hoe vult u deze technisch in? En hoe kunt u blijven voldoen aan de regelgeving?

“Vóórdenken”

Industriële veiligheid en cybersecurity  zijn een vanzelfsprekende, primaire voorwaarde binnen onze diensten. Van risico-inventarisatie tot ontwerp en onderhoud. Het is zo vanzelfsprekend dat het geen onderwerp van discussie is. Ondanks dat, zie ik het nog regelmatig dat bijvoorbeeld een risico-inventarisatie uitgevoerd wordt als de machine of installatie al (bijna) gereed is, met als gevolg dat het op tijd in bedrijf nemen van de machine hierdoor in gevaar komt. Als een risico-inventarisatie in een vroeg stadium uitgevoerd van het project uitgevoerd wordt, levert dit veel op. Ik noem dat “vóórdenken” in plaats van “nadenken”.

Ondersteuning en advies

Voor elke fase in uw productieproces bieden we ondersteuning. Onze consultants hebben de ervaring en kennis om u te ondersteunen bij het inventariseren van de risico’s, het ontwerpen en realiseren van veiligheidsmaatregelen en het periodiek onderhouden ervan. We adviseren u over hoe u de meest effectieve verbeteringen kunt toepassen in uw productieproces, zowel organisatorisch als technisch. Bij onze dienstverlening maken wij gebruik van de actuele normen zoals ISO 12100, ISO13849, IEC62061, IEC 61511, IEC61508 en IEC62443. Zo hebben wij verschillende projecten rondom dit thema uitgevoerd bij grote spelers binnen onder andere de brouw- en maakindustrie.

Meer weten? 

Tijdens ons seminar Industriële Veiligheid “Move to Safe & Secure Operations” op 29 maart laat ik u, samen met mijn collega’s,  zien welke technische oplossingen mogelijk zijn op het gebied van machine- en procesveiligheid, maar ook cybersecurity! Bent u niet in de gelegenheid om naar ons seminar te komen, maar wel op zoek naar oplossingen op gebied van industriële veiligheid of cybersecurity? Dan kom ik graag bij u op bezoek om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op met onze Experts voor meer informatie over onze Industriële Veiligheid of Cyber Security oplossingen
Stephan Verhofstadt
Lead Consultant - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 52 48 22 97