Helder overzicht van jouw logistieke processen en IT landschap

Logistics IT Scan: jouw logistieke werkvloer in beeld

Elke logistieke werkvloer is complex en uniek. Iedere organisatie heeft zijn eigen processen en IT landschap. Waar zitten de knelpunten in jouw organisatie? Sluit de software nog aan op de werkelijkheid? Of is een onnodig complexe situatie ontstaan? En hoe bereid je je IT landschap voor op een logistiek proces dat verandert? Alleen als je de huidige situatie goed kent, kun je de juiste beslissingen nemen om de toekomst van jouw logistieke organisatie goed vorm te geven. De Logistics IT scan helpt je hierbij.

Visualisatie van logistieke stromen

Tijdens een Logistics IT Scan brengen we in korte tijd jouw logistieke processen en IT landschap in beeld. We zorgen voor diepgang, maar houden ook overzicht. We maken een schematische layout van jouw logistieke werkvloer. Daarin onderscheiden we de functionele gebieden en illustreren we het schema met foto’s van jouw werkvloer. Zo krijgen we een goed visueel inzicht in de unieke kenmerken van jouw logistieke proces.

Kaart van jouw IT landschap

Naast de visualisatie van de werkvloer, brengen we het IT landschap in kaart. Daarin zie je direct de dataflows in jouw organisatie. Welke softwarepakketten communiceren met elkaar? Welk systeem bevat welke data? Waar liggen de verantwoordelijkheden? Helder en begrijpelijk in beeld gebracht. De twee overzichten vormen een goede basis voor overleg op alle niveaus over mogelijke verbeteringen. Denk aan vragen als: wat zijn de voors en tegens om de logistieke aansturing onder te brengen in ons ERP versus een separaat WMS, of wat zijn de voors en tegens om een separaat WCS/WES in te zetten voor een deelproces?

Voordelen van de Logistics IT scan

  • Helder overzicht van jouw logistieke processen en IT landschap.

  • Een realistisch beeld van wat werkt voor jouw unieke logistieke omgeving.

  • Top 10 punten van verbetering. Concreet, en behapbaar.

Duidelijke vervolgstappen

Bovendien wordt de huidige situatie door ervaren Actemium professionals geanalyseerd. Deze analyse vatten we samen in een top 10 van mogelijke verbeterpunten. Geen mooie vergezichten, maar concrete handvatten om direct mee aan de slag te gaan. Is het wel zo verstandig om productie en logistiek met dezelfde software aan te sturen? Verwerk je een nieuw, geautomatiseerd logistiek proces in de huidige software? Of is het beter om te kiezen voor een aanvullend pakket?

De Logistics IT scan geeft je een goede basis om deze vragen te beantwoorden. Ook in het vervolg kan Actemium je begeleiden. Bijvoorbeeld door te helpen bij het opstellen van de functionele eisen of bij het selecteren van een leverancier.

Wil je meer weten over de Logistics IT Scan en hoe  je mogelijke verbeteringen binnen jouw organisatie zichtbaar kunt maken?

 Wij denken er graag over mee. Stel daarom hier je vraag.

Joost Vervoort
Project Manager & Solution Development - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 30 43 02 98
Rick Dekkers
Business Consultant - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 11 29 34 98

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.