Home Solutions & Services Consultancy Presentatie Veiligstellen van jouw productiecontinuïteit door netwerk security monitoring en patch management
Inzicht in jouw assets en versiebeheer

Presentatie Veiligstellen van jouw productiecontinuïteit door netwerk security monitoring en patch management

Steeds vaker hoor je op het nieuws dat er cyberaanvallen zijn bij bedrijven. Misschien voelt dat als een ‘ver van je bed’-show, maar dat is het niet. Het kan ook zomaar ineens bij jouw bedrijf gebeuren. Hoe voorkom je zo’n situatie? Hoe weet je welke updates je moet doorvoeren en wanneer? Leer tijdens dit evenement, een samenwerking tussen Nozomi Networks en Actemium , hoe je deze risico’s kunt beperken en waarom inzicht in je assets en versiebeheer essentieel zijn voor jouw productiecontinuïteit. Standaarden als IEC/ISA 62443 (cybersecurity for Industrial Automation and control systems) en standaard NIST SP 800-82r2 zijn hierbij van belang.

Productiecontinuïteit begint met inzicht. Immers, onbekende assets vormen per definitie een onbeheerst risico. Welke assets zijn het meest kritisch? Welke kwetsbaarheden heeft de gebruikte software? Wanneer je hiervan een overzicht hebt, kun je efficiënter bepalen of er afwijkingen ontstaan en of je deze wilt toestaan. Wanneer er nieuwe apparatuur wordt aangesloten of nieuwe verbindingen worden gelegd is het belangrijk om deze direct te zien en indien nodig actie te ondernemen.

De meest duidelijke reden voor het installeren van updates is verhelpen van kwetsbaarheden in de software, waardoor deze minder vatbaar is voor cyberaanvallen. Maar er zijn ook andere redenen voor het regelmatig uitrollen van updates. Zijn er problemen met een applicatie? Werkt de software instabiel? Werkt een koppeling niet goed? Grote kans dat de leverancier dit al verholpen heeft in een update. 

De verbetering van applicaties op zowel functioneel als veiligheidsgebied zijn samen een zeer goede reden om updates wel te installeren binnen een OT-omgeving. Mike van de Ven, Teamleider industriële automatisering van Danone, neemt je mee hoe zij dit hebben aangepakt binnen hun fabriek.

Onderwerpen

  • Industrial Cybersecurity aanpak volgens IEC-62443
  • Netwerk & Security monitoring
  • Building Asset Inventory
  • Patch management
  • OT & IoT security and visibility
netwerk security monitoring en patch management

Nozomi Networks

Nozomi Networks levert industriële OT- en IoT-beveiliging en zichtbaarheid, waarmee je alle OT- en IoT-apparaten en het gedrag op uw netwerk kunt zien voor een ongeëvenaard bewustzijn. Je kunt sneller reageren met de baanbrekende detectie van Nozomi Networks van cyberbedreigingen, kwetsbaarheden, risico’s en afwijkingen in OT- en IoT-omgevingen. Unified beveiliging, zichtbaarheid en monitoring van al jouw assets ontgrendelt versnelde beveiliging en verbetert de veerkracht.

Sprekers

Gert Ippel – Industrial Cybersecurity Consultant – Actemium

Robert Tom – Systems Engineer – Nozomi Networks

Rick Booij – Lead Consultant – Actemium

Mike van de Ven – Teamleider industriële automatisering – Danone

Voor wie?
Security officer, Plant manager, Production manager, Engineer, Plant manager,
Hoofd procesautomatisering, Procesautomatiseerder, Technisch manager, ICT manager

Presentatie aanvragen?

Dit evenement is al geweest. Heb je interesse in het onderwerp vraag dan via onderstaand formulier een pdf-bestand van de presentatie aan.

Heb je vragen? Bel ons op +31(0)888 318 999.

Tot ziens!

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.