Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Identification Barcodescanners: Minder fouten én administratie!
Minder fouten én administratie!

Barcodescanners

Je wilt foutloos en efficiënt werken. Barcodescanners helpen je daarbij. Met barcodescanners registreer je jouw logistieke processen en goederenbewegingen direct digitaal. Je medewerkers maken minder fouten en jij krijgt real-time inzicht. Administratie- en controlewerkzaamheden behoren tot het verleden. Zo verbeter én versnel je de operationele processen in jouw bedrijf.

Technologie en scanbereik

Barcodescanners bestaan in allerlei soorten en maten. Ze zijn bijvoorbeeld voorzien van verschillende scan-engines. Van traditionele lezers voor streepjescodes tot moderne scanners voor QR-codes en datamatrixcodes. Die laatste scannen beter door glas en folie heen, hebben minder last van zonlicht en lezen beschadigde barcodes beter. 

Scanners verschillen ook in het bereik dat ze aankunnen. Standard range-scanners lezen barcodes van dichtbij. Die zijn perfect voor bijvoorbeeld orderpicken. Extended range scanners lezen barcodes van veraf, bijvoorbeeld tijdens het inruimen van pallets vanaf een heftruck. De nieuwste scanners lezen barcodes flexibel van veraf én dichtbij.

Barcodescanners

De voordelen van barcodescanners

  • Borging van processen
  • Minder tijdrovende controles achteraf
  • Foutloos registreren
  • Minder administratie
  • Real-time inzicht
Waterman Onions gaat voor meer overzicht met digitale productielogistiek

Hardware van marktleiders

We leveren scanners van verschillende leveranciers, onder andere van marktleiders Zebra en Honeywell. Daarbij kijken we altijd wat het best bij jouw organisatie past. We werken samen met:

Advies en implementatie

Wij helpen je bij het kiezen van de juiste scanners. En we begeleiden je bij de implementatie, zodat ze jouw operationele processen het beste ondersteunen.

Draadloze en bedrade handscanners

Dit type scanners communiceert met een PC of heftruckterminal via een bedrade of draadloze verbinding. Jouw medewerkers registreren hiermee serienummers van artikelen of locaties van pallets, zonder de informatie in of over te typen.

Waterman Onions gaat voor meer overzicht met digitale productielogistiek
Handscanner

Draagbare (vinger)scanners

Een vingerscanner draagt een orderpicker als een soort ring. De vingerscanner is bedraad of draadloos gekoppeld aan een PC of mobiele polscomputer. Met een vingerscanner hebben orderpickers hun handen vrij om orders te picken.

Polscomputer met ringscanner
Draagbare (vinger)scanner

Back of hand scanner

Een back of hand scanner draag je op de achterkant van je hand, als een handschoen. Je vingers houd je dus vrij. En leveranciers kunnen er best wat technologie in kwijt. Denk aan een lange‑afstandsscanner of een klein scherm. Zo kun je op een back of hand scanner zelfs (eenvoudige) applicaties draaien.

Handsfree Back of hand barcode scanner
Back of hand scanner

Vaste scanners scanpoort, lopende band of heftruck

Met vaste scanners scan je artikelen, dozen of pallets automatisch in een scanpoort, op een lopende band of op de lepels van een heftruck.

Vaste scanners in een scanpoort

Mobiele computers met ingebouwde barcodescanner

Op een mobiele computer met geïntegreerde barcodescanner draait een mobiele applicatie, die bijvoorbeeld hoort bij het ERP of WMS. De geïntegreerde barcodescanner schrijft de informatie direct weg in de applicatie.

Geevers handhelds, PDA’s, voice terminals en draadloos netwerk
Mobiele computer met barcodescanner

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.